Maja Prgomet: Izložba daje nadu

06_02_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Maja Prgomet: Izložba daje nadu

Maja Prgomet, fotografkinja i predsjednica Fotokluba Split, bila je gošća u 31. epizodi podcasta U Zoni.

Maja Prgomet, fotografkinja i predsjednica Fotokluba Split, bila je gošća u 31. epizodi podcasta U Zoni. S Josipom Škiljom pričala je o 110 godina starom fotoklubu, izložbi "One nisu stale" i drugim projektima. Otkrila je i hoće li se ponovno održati festival fotografije "Split format" te ponudila savjet s kojom opremom napraviti prve fotografske korake.

- Izložba je dala nadu drugim ženama - istaknula je Maja emotivno pričajući o izložbi koju je realizirala u suradnji s udrugom Caspera, u sklopu kampanje osvještavanja društva o životu žene s karcinomom. Govoreći o drugim projektima, nezaobilazan je bio razgovor o izložbi fotografija mladih autora "splitska.tiramola". Otkrivajući kako joj je hobi pretvoren u posao omogućio posebna iskustva, objasnila je i da projekt Help-portrait vidi kao način da se fotoklub oduži građanima.

Na samom početku razgovora osvrnula se na financijske izazove fotokluba, program i interes publike u doba pandemije te mogućnost da u Splitu gostuju izložbe svjetskih fotografskih imena. Objasnila je i zašto voli fotografiju te zašto posebno uživa u snimanju ragbija.

Sve epizode podcasta dostupne su na YouTube kanalu podcasta "U Zoni" te na audio platformama Spotify i Podbean. Realizacija podcasta sufinancirana je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Grada Splita i programa Europske unije Erasmus+.