Počinju Dani kršćanske kulture

04_04_2014 / 18:02h  |  Autor: I. Z.
Počinju Dani kršćanske kulture

Međunarodna manifestacija Dani kršćanske kulture po deseti će put biti otvorena u subotu, 5. travnja, a održavat će se u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku.

Međunarodna manifestacija Dani kršćanske kulture po deseti će put biti otvorena u subotu, 5. travnja. Na svečanom otvaranju sudjeluju predstavnici organizatora, te institucija javnog života, a manifestaciju će u Palači Milesi (Zavod HAZU) u Splitu u 11 sati otvoriti splitsko-makarski nadbiskup mons. dr. Marin Barišić. Po otvaranju manifestacije bit će upriličeno i svečano otvaranje izložbe akademskog slikara Josipa Botterija Dinija pod nazivom Put križa, a izložbu će otvoriti povjesničar umjetnosti Stanko Špoljarić. U glazbenom dijelu programa nastupit će klapa Žrnovnica pod ravnanjem Marka Marina.

U Dubrovniku će istoga dana u 12 sati manifestaciju otvoriti dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u Hrvatskoj Matici iseljenika Dubrovnik, gdje će po otvaranju uslijediti i otvaranje izložbe Križni put autorice Ljiljane Knez.

Šibenik će svečani program manifestacije Dana kršćanske kulture započeti u 20 sati u katedrali sv. Jakova korizmenim koncertom sakralne glazbe pod nazivom Adoramus Te.

Istoga dana, s početkom u 18 sati u Kinoteci Zlatna vrata, započinje filmski program manifestacije gdje će prvoga dana manifestacije biti prikazani film o kardinalu Stepincu Uzničke godine redatelja Ninoslava Lovčevića.

Ovogodišnji program održava se u organizaciji nakladne kuće Verbum, uz suorganizaciju programa s Dubrovačkom i Šibenskom biskupijom, te uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Splitsko-makarske nadbiskupije te županija i gradova u kojima se manifestacija održava.

Cjelokupan program ovogodišnjih Dana kršćanske kulture, koji će se održavati do 15. travnja, dostupan je ovdje.