Počinje xSTatic, otkazan BC

12_06_2013 / 21:22h
Počinje xSTatic, otkazan BC

Međunarodni festival urbane kulture i extremnog sporta xSTatic održat će se ovaj vikend uz bogat dnevni i noćni program te pokoji novitet...

Nakon drame jer se u gotovo 3 milijuna kuna teškom proračunu za kulturu Grada Splita nije našlo mjesta za sufinanciranje Međunarodnog festivala urbane kulture i extremnog sporta, peti xSTatic će se održati ovaj vikend na prostoru SC Gripe (crta se preko postojećih grafita, osim onoga u čast Dj Bronsonu) gdje će okupiti preko 47 writera, 10 košarkaških timova, hrpu skejtera, break dancera te još više zainteresirane publike.

Uz već poznate dnevne elemente festivala, ove godine su i 3 noviteta - CelloGraf (crtanje na folijama), Street Art i natjecanje u hip-hop plesu te nova disciplina skejtanja Lord of the Lines.

Sve će započeti u večernjim satima u petak (Legends Bar, Bačvice) na partyu otvorenja na kojem nastupaju Ruganje, MC Žuvi, Popara i MC Inkognito, što će biti dobra uvertira za subotu kad će za glazbeni dio biti zadužena grupe Cha Jah Ton, Kiša Metaka te najtraženiji hip-hop bend Balkana Bad Copy (OTKAZANO) za čiji koncert karte u pretprodaji od 40kn možete kupiti u Legendsa i Negra (na dan 50kn).

Ekstatičan vikend završava u nedjelju nakon što se dovrše svi zidovi, odigraju preostale košarkaške utakmice, odradi DJ radionica i closing party na Bačvicama uz DJ Venoma, Shakala i Krafnu!

Bad Copy otkazan - cijeli program besplatan

Jedna dobra i jedna loša vijest… Ovogodišnji program xSTatic festivala je cijeli besplatan jer je zbog tehničkih (čitaj birokratskih) problema otkazan nastup grupe Bad Copy pa su organizatori za popravljanje raspoloženja odlučili širom otvoriti vrata za subotnji koncert na kojem nastupaju Kiša Metaka i Cha Jah Ton.