Ljetna škola dizajna interakcija

20_08_2013 / 11:00h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: fb
Ljetna škola dizajna interakcija

U splitskom Domu mladih od 24. se kolovoza održava međunarodna ljetna škola dizajna interakcija UrbanIxD – Dizajniranje interakcija u umreženom gradu. Dio programa bit će otvoren za javnost.

U organizaciji Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije i u sklopu UrbanIxD europskog projekta, u splitskom Domu mladih se od 24. kolovoza do 1. rujna održava međunarodna ljetna škola dizajna interakcija UrbanIxD – Dizajniranje interakcija u umreženom gradu. Dio programa bit će otvoren za javnost. Više o samom programu i rezervaciji mjesta za predavanja pročitajte na webu.

Četrdeset sudionika odabrano je između više od 200 prijavljenih studenata, istraživača te praktikanata iz područja dizajna općenito, dizajna interakcija, arhitekture, urbanizma, novomedijske umjetnosti, ICT, računarstva, sociologije, psihologije, antropologije i ostalih povezanih disciplina, iz Europe i svijeta.

Niz stručnjaka iz područja dizajna i arhitekture uz radionice će održati i predavanja. U Splitu će tako, među ostalima, gostovati Andrew Shoben, osnivač jednog od najaktivnijih britanskih umjetničkih kolektiva, Grayworld; Nicolas Nova, voditelj Lift konferencije koja se bavi digitalnom kulturom i inovacijama; Gianluca Zaffiro, savjetnik za strateško planiranje Telecom Italije; Duncan Wilson, voditelj Intelovog centra za istraživanje umreženih gradova; Martin Brynskov, voditelj Bienala medijske arhitekture u Aarhusu te Carlos J. Gomez de Llarena, medijski arhitekt i dobitnik nagrade na Ars Electronica festivalu 2003. godine.

Na kraju škole, radovi osmišljeni te realizirani na radionicama bit će prezentirani građanima Splita u obliku javne prezentacije i izložbe.