Počinje 11. sezona kluba Kocka!

16_09_2013 / 22:16h  |  Autor: G.B.  |  Foto: Luka Kivela, arhiva
Počinje 11. sezona kluba Kocka!

Kocka od ove subote kreće u novu koncertnu sezonu sa čak pet bendova nakon čega ugošćuje meksički bend Thell Barrio pa Goribor, Pipse, Punčke... A pred kraj listopada zajedno M.O.R.T. i Justin's Johnson.

Dovoljno je zahladilo da zimski klubovi polako krenu otvarati svoja vrata pa će tako i Kocka od ove subote krenuti u novu koncertnu sezonu uz Friends family forever V3 koji nakon nekih promjena i otkazivanja predstavlja čak pet bendova.

Već u utorak (24.09.) iz dalekog Meksika u podrum Doma mladih stiže Thell Barrio. Miksu metal corea i latina podršku će dati domaće snage – Velox iz Splita i Mesmera iz Trogira. Posljednji koncert u rujnu održat će posljednjeg rujanskog petka (17.09.) Goribor, a prije i poslije koncerta svoje će odraditi DJ Mononjoke koji slične poslove po splitskim klubovima obavlja već nekoliko godina.

U prvoj listopadskoj suboti (05.10.) potencijalno produženog vikenda na PlesnjaQ dolazi zagrebački alt-rock bend Seven Mouldy Figs koji svoju karijeru sa autorskim pjesmama gradi nešto više od godine dana. Zašto će dva dana kasnije nastupiti Ilija i zrno žita pročitat ćete u okviru na dnu teksta ;)

Nakon šest godina diskografske stanke u svibnju su se vratili s albumom Walt, a u petak 11. listopada se vraćaju u Kocku – da, oni su Pips Chips & Videoclips. Sedam dana kasnije (18.10.) iz Zagreba dolazi i bend Muscle Tribe of Danger and Excellence koji je okupio članove iz nekoliko bendova pa se i publici predstavlja sa nekoliko žanrova. Tjedan će u srijedu (16.10.) prekinuti vinkovačke punkerice Punčke.

Tek će zadnji listopadski vikend ponuditi dvostruki glazbeni program – u petak (25.10.) zanimljivu sinjsko-splitsku kombinaciju M.O.R.T. & Justin's Johnson, a u subotu (26.10.) Gartz Sound predstavlja Botza Soundsystem.

Kraj listopada i početak dugog vikenda u Noći vještica označit će Hardcore for the losers & Aktivist uz splitski bend Gare Krishna, šibenski Disaster, zadarski Bosonogo Djetinjstvo te zagrebački Lack of Soul.

Osim koncerata i - knjižnica, izložbe, projekcija i radionice

Uz koncertni program Kocka će od prvog dana listopada tri puta tjedno otvarati i vrata knjižnice Open box u kojoj možete i posuditi i darovati knjige. Održat će se i aranžersko/scenografska radionica u kojoj će se 14. listopada kroz teoriju i praksu učiti o tematskom uređenju prostora za razna buduća događanja, a za 28. listopada su najavljene logičke radionice. Prašina s projektora maknut će se 24. listopada zbog projekcije britanske crne komedije In the loop koja je satira angloameričke politike 21. stoljeća i invazije na Irak.

U listopadu će se napuniti i zidovi galerije Praktika – uz koncert Ilije i zrna žita 07. listopada se otvara izložba Vinka Barića Splitski punk i novi val 1979.-1989. na kojoj će se izložiti fotografije, fanzini, plakati, flyeri, novinski napisi i omoti ploča iz 80ih. Na istom mjestu će se 22. listopada predstaviti Žolt Kovač sa izložbom Konferencija društvenih grupa.

Za novu sezonu i novi web

U novu sezonu Kocka ulazi i s novim webom uz koji ćete lakše doći do više informacija o programu ali i Koaliciji udruga mladih ta zaviriti u albume prethodnih događanja. Klikajte www.kum-split.hr.