Završavamo sa stilom!

24_04_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Mate Žaja
Završavamo sa stilom!

Početak kraja sezone događanja u Info zoni - završit ćemo sa stilom! Vraća se Toni Milun, ponovno gostuje književnica koja na biciklu osvaja svijet, otvaramo izložbu jadranskih plaža i otoka zarobljenih u smoli, organiziramo tombolu i after sezone...

Početak svibnja označit će i početak kraja još jedne uspješne sezone događanja u Info zoni, no - završit ćemo sa stilom! Nakon godine dana vraća se Toni Milun, ponovno gostuje književnica koja na biciklu osvaja svijet, otvaramo izložbu jadranskih plaža i otoka zarobljenih u epoksidnoj smoli te organiziramo tombolu i after sezone, a to nije jedine edukacija, ni jedino druženje, ni jedina izložba…

Uz nastavak filmske radionice, radionice stripa, Tečaja hrvatskog znakovnog jezika i škole programiranja, tu je još desetak razloga za doći u Info zonu. Čak i ako se zrak zagrije do preko 30 stupnjeva!

PROGRAM INFO ZONE U SVIBNJU

Filmski klub / 3., 17. i 31. 5. u 19.00
Što je film bez sociologije: 4. majmun + Darko Hren / 3. 5. u 20.00
Večeri modernih društvenih igara - Ajmo se igrat! / subotom od 20.00
Književni klub: Kiklop + Preobraženja / 10. 5. u 19.30
Test your English - besplatno testiranje engleskog jezika / 11. 5. u 11.00
Kvizanje: Finale / 11. 5. u 20.30
Stripaški kružok / 13. 5. u 20.00 (OTKAZANO)
Nomad - promocija putopisa Snežane Radojičić / 16. 5. u 19.00
Izložba keramike - radovi polaznika radionice i udruge Srce / 18. 5. u 18.00
Mala škola sociologije: Rodna ravnopravnost / 19. 5. u 20.00
Književni generator: Marija Rakić Mimica i Marijo Glavaš / 20. 5. u 20.00
Izložba: Luka Mimica u Info zoni / 24. 5. u 19.30
Tombola i after sezone / 25. 5. u 21.00 (ODGOĐENO ZA LIPANJ)
Radionica financijske pismenosti / 27. 5 u 18:00 i 28. 5. u 11.00
Književna kritika: Ljubavni roman (Ivana Sajko) / 31. 5. u 18.30


Nakon što se u travnju silom prilika održalo samo jednom, druženje Filmskog kluba u svibnju će se održati čak tri utorka. Prvo druženje bit će 3. svibnja, drugo 17. svibnja, a posljednje svibanjsko druženje 31. svibnja. Sva tri druženja počinju u 19 sati, a temu i lokaciju susreta ekipa će dogovarati iz susreta u susret. Svi zaljubljenici u film slobodni su u Info zoni provjeriti novu temu i lokaciju i pridružiti im se. Dovoljno je kod kuće pogledati ranije dogovorene filmove, a onda na susretu otkrivati i analizirati simbole, metafore, pogreške i skrivene informacije.

Posljednje događanje u ciklusu Što je film bez sociologije prije ljetne pauze održat će se u utorak, 3. svibnja, u 20 sati u Info zoni. Film 4. majmun donosi bolna svjedočanstva bivših štićenika, njihovih roditelja i doktora uključenih u rad kontroverzne psihijatrijske bolnice Lopača pokraj Rijeke. Dokumentarac Hrvoja Mabića otkrit će tko je 4. majmun, a o istoj problematici svoj će komentar dati dr.sc. Darko Hren sa Katedre za psihologiju splitskog Filozofskog fakulteta.

Večeri modernih društvenih igara nastavljaju se i u svibnju. Svake subote od 20 sati ekipa FantaSTikona donosi svoje društvene igre i podučava zainteresirane, a svi su pozvani donijeti i svoje favorite, doći sami ili s ekipom. Važno je jedino na vrijeme zauzeti stol :)

Irena Delonga Nešić održat će u utorak, 10. svibnja, u 19.30 posljedne druženje Književnog kluba u ovoj školskoj godini. Ponovno će imati dvostruki program - tema razgovora bit će i Kiklop i Preobraženja.

Zbog velikog interesa u prosincu, besplatno testiranje engleskog jezika pod nazivom Test your English održat će se u Info zoni i u srijedu, 11. svibnja, u 11 sati. Sudionici će dobiti službenu potvrdu kojom će moći dokazati razinu znanja navedenu u životopisu, ali i procijeniti razinu znanja prije polaganja standardiziranih testova. Prijavnica je dostupna na klub.infozona.hr.

U velikom finalu Kvizanja rezervirano mjesto imaju pobjednici prethodnih šest kola pa je jako malo mjesta za one koji tek sada žele dokazati svoje znanje. Nakon šest tematskih kvizova, 11. svibnja u 20.30 na redu je provjera - općeg znanja. Prijavnica za dvočlanu ekipu dostupna je na klub.infozona.hr.

U svibnju će petak 13. (OTKAZANO) biti dobar dan za ljubitelje stripa jer će se u 20 sati održati novi Stripaški kružok kojeg zaljubljenici u strip - ne propuštaju!

Snežana Radojičić, književnica koja na biciklu osvaja svijet, prethodnih je mjeseci pisala i pedalirala na jugoistoku Azije. Nakon više od godine dana, u ponedjeljak, 16. svibnja, u 19 sati, ponovo dolazi u Info zonu. Predstavit će novu putopisnu knjigu Nomad koja prati njeno dvomjesečno putovanje biciklom kroz Tursku. Kroz iskustvo svog izrastanju u iskusnog nomada donosi priče o ljudima koje sreće i o predrasudama koje ruši susreću se s novim kulturama i narodima.

Od ožujka je Artist Vito u Info zoni održavao višemjesečnu radionicu keramike, a što su polaznice i polaznici naučili i stvorili pokazat će u izložbi radova na kojoj će se izložiti i radovi korisnika udruge Srce. Otvaranje izložbe keramike je u srijedu, 18. svibnja, u 18 sati u Info zoni. Radovi će se moći i kupiti te tako pomoći rad Udruga osoba sa cerebralnom paralizom Srce.

Posljednje ovosezonsko predavanje u ciklusu Mala škola sociologije u četvrtak, 19. svibnja, u 20 sati bavit će temom rodne ravnopravnosti i položaju žena u društvu. Gošća udruge Imaginacija bit će dr.sc. Valerija Barada sa Zadarskog sveučilišta.

Nakon uspješne travanjske premijere Književni generator nastavlja generirati pokretačku energiju za mlade književnike. Novo druženje je u petak, 20. svibnja, u 20 sati. O svijetu književnosti i svojim prvim koracima na književnoj sceni sa Luizom Bouharaouom pričat će Marija Rakić Mimica i Marijo Glavaš.

Luka Mimica je kipar mlađe generacije, a pozornost šire javnosti privukao je radovima od epoksidne smole u kojoj zarobljava jadranske plaže i otoke. Njegov projekt Ponesite kući otok osvojio je treće mjesto na Poduzetničkom kampu u Solinu. Izložbu u Info zoni otvorit će u utorak, 24. svibnja, u 19.30.

Originalna informativna tombola još će nas jednom podsjetiti na rezultate protekle sezone događanja u Info zoni i razloge da kraj sezone obilježimo zajedničkom proslavom. Dođite na tombolu i after sezone večer prije neradnog četvrtka - 25. svibnja u 21 sat (ODGOĐENO ZA LIPANJ).

Nakon godinu dana popularni matematičar Toni Milun ponovno dolazi u Info zonu! Radionica financijske pismenosti održat će se u dvije grupe - u petak, 27. svibnja, u 18 sati te u subotu, 28. svibnja, u 11 sati. Sudionici radionica učit će ispravno razumjeti ugovore koje potpisuje u financijskim ustanovama te će naučiti o važnosti upravljanja osobnim financijama i osnovama kamatnog računa i njegove primjene na obračun kredita, stambene štednje, dječje štednje i slično. Prijavnica je dostupna na klub.infozona.hr.

Ako su Književni klub okupirali srednjoškolci, onda će književno druženje u organizacije udruge iTHEom, udruge studenata filoloških smjerova splitskog Filozofskog fakulteta, pripasti prvenstveno studentima. Ljubavni roman bit će tema Književne kritike u utorak, 31. svibnja, u 18.30 u Info zoni. Roman Ivane Sajko zapravo je u mnogočemu sve suprotno od onoga što je sugerirano naslovom te je više socijalni roman kroz koji se ogleda hrvatsko društvo. Raspravu će moderirati Lucijana Armanda Šundov, profesorica s Odsjeka za hrvatski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Splitu.

Dođi na after događanja u Info zoni

Da bismo i ubuduće znali kako na najbolji način realizirati aktivnosti, potrebna nam je povratna informacija što većeg broja sudionika naših događanja. Klikni na infozona.hr/after i izdvoji nekoliko minuta da iskreno odgovoriš na što više naših pitanja kako bi nastavili što kvalitetnije organizirati događanja namijenjena informiranju i educiranju mladih, poticanju na sudjelovanje u kreiranju politike prema mladima, kvalitetnom provođenju slobodnog vremena mladih te jačanju organizacija mladih.

Dovedi ideju u Info zonu!

Imaš li ideju ili želju što bi trebalo biti u programu događanja u Zoni - ispuni upitnik na infozona.hr/ideja. Predloži predavanje, tečaj, radionicu, prezentaciju, tematsku večer ili neko sasvim novo edukativno, kulturno ili zabavno događanje koje će doprinijeti ponudi kvalitetnog provođenja slobodnog vremena mladih u Splitu. Ako imaš potrebna znanja i vještine ili znaš nekoga tko ih ima, možda nam možeš pomoći i u realizaciji.

Aktivnosti se realiziraju uz institucionalnu podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva te financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih.