Počele prijave za Circus Next

02_10_2013 / 14:28h
Počele prijave za Circus Next

Organizacija Jeunes Talents Cirque Europe raspisala je nekoć istoimeni, a danas Circus Next natječaj za umjetničku i financijsku potporu projektima perspektivnih suvremenih cirkuskih umjetnika.

Organizacija  Jeunes Talents Cirque Europe raspisala je nekoć istoimeni, a danas Circus Next natječaj za umjetničku i financijsku potporu projektima perspektivnih suvremenih cirkuskih umjetnika.

Na Circus Next projekt mogu se prijaviti umjetnici i/ili kompanije (formalna struktura nije obvezna), čija većina članova ima boravište u Europi, koji trenutno nisu studenti cirkuskih škola, koji prijavljuju prvu ili drugu profesionalnu produkciju u karijeri (za koju nisu dobili potporu Arts Councila, Ministarstva kulture ili sličnih institucija)

Međunarodni će žiri u siječnju 2014. godine odabrati 15 projekata koji će se nakon kraćih rezidencija na selekcijskom tjednu u Neerpeltu (21. – 26. travnja) predstaviti putem 20-minutnih work-in-progress prezentacija i razgovora sa žirijem. Na temelju selekcijskog tjedna žiri će odabrati 7 projekata laureata kojima će biti omogućena financijska, rezidencijska, umjetnička i mentorska potpora pri realizaciji projekata.

Rok za predaju prijava: 18. listopada 2013.

www.circusnext.eu