Počela je nova sezona Kluba Zona!

29_09_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Počela je nova sezona Kluba Zona!

Nema razloga da u novoj sezoni ne bude još više programa i zadovoljnih sudionika aktivnosti. Već u studenom program će biti bogatiji za nastavak druženja šahista te radionice izrade nakita, pletenja i ilustracije...

Počela je nova sezona događanja u klubu za mlade Klub Zona! U prethodnoj sezoni je u 168 termina, kroz 340 sati programa, održano 79 besplatnih edukacija, predavanja, izložbi i tematskih druženja koja su realizirana u suradnji sa 80-ak suradnika, institucija, organizacija, neformalnih grupa i pojedinaca. Nema razloga da u novoj sezoni ne bude još više programa i zadovoljnih sudionika aktivnosti.

KLUB ZONA U LISTOPADU

BHV Education: Studiranje u inozemstvu / četvrtak, 3.10. / 18:00
Biciklopopravljaonica / subota, 5.10. / 17:00 - 20:00
Izložba Andree Knezović: Apartment / srijeda, 9.10. / 18:00
Mlade snage: Prvi sastanak / srijeda, 9.10. / 19:30
Yu-Gi-Oh igraonica / subota, 12.10. / 17:00 - 20:00
Večer modernih društvenih igara: Ajmo se igrat! / subota, 12.10. / 20:00 - 00:00
Radionica stripa* / od 14. do 19.10. / 19:30 - 21:30
Yu-Gi-Oh igraonica / subota, 26.10. / 17:00 - 20:00
Večer modernih društvenih igara: Ajmo se igrat! / subota, 26.10. / 20:00 - 00:00
Književna čajanka / utorak, 29.10. / 20:00
Franak: Radionica financijske pismenosti* / srijeda, 30.10. / 18:00

Za događanja sa * potrebna je rezervacija mjesta putem prijavnice na klubzona.net.


Gostovanju BHV Education i informativno predavanje o mogućnostima studiranja u inozemstvu prvo je događanje u Klubu Zona u listopadu. Bit će to prilika za informirati se o mogućnostima studiranja u Velikoj Britaniji, Danskoj, Nizozemskoj i drugim zemljama svijeta, ali i za saznati više o profesionalnom usmjeravanju, programima srednjoškolske razmjene, tečajevima jezika te programima volontiranja i usavršavanja. Predavanje će se održati u četvrtak, 3. listopada, u 18 sati.

Biciklopopravljaonica se u Klubu Zona održava od 2016. godine, a i u novoj sezoni nastavlja se održavati prvom subotom u mjesecu, od 17 do 20 sati, pa će se prvo jesensko izdanje u 2019. održati 5. listopada. Prilika je to za naučiti popraviti bicikl, popraviti vlastiti bicikl, ali i pomoći drugima.

Nakon ljetne stanke, ciklus izložbi autora mlađe generacije Mladi izlažu nastavit će se izložbom Andree Knezović, mlade slavonske multimedijalne umjetnice koja iza sebe već ima brojne samostalne i grupne izložbe diljem svijeta - u Hrvatskoj, Srbiji, Rusiji, Singapuru, Engleskoj i Južnoj Koreji. Splitskoj publici predstavlja se izložbom Apartment koju čine četiri serije fotografija koje koriste kontekst stana za prikazivanje različitih ideja od kojih su mnoge vrlo osobne, ali istovremeno i propitkuju različite društvene norme, stereotipe, i obrasce ponašanja. Izložba će se otvoriti u utorak, 9. listopada, u 18 sati i bit će otvorena do kraja mjeseca.

Od 9. listopad u 19:30 u Klubu Zona počinju se održavati sastanci Mladih snaga. Srednjoškolski volonterski tim raspravljat će o položaju mladih u Splitu te osmišljavati i provoditi konkretne volonterske aktivnosti koje će taj položaj unaprijediti.

Peta sezona večeri modernih društvenih igara Ajmo se igrat! počet će 12. listopada i nastaviti se 26. listopada jer će se i u novoj sezoni održavati svako dvije subote, od 20 sati do ponoći. Zainteresirani se mogu pridružiti drugim igračima, donijeti svoju igru ili besplatno posuditi i naučiti igrati novu igru iz kolekcije Udruge za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST.

U istom ritmu na istom mjestu, ali od 17 do 20 sati, na Yu-Gi-Oh igraonici igrat će se svjetski popularna kartaška igra Yu-Gi-Oh kojoj je ovo druga sezona igranja u Klubu Zona.

Zbog brojnih strip radionica i druženja ljubitelja stripa, 2016. godine u medijima smo o prostoru Kluba Zona čitali kao o oazi stripa. Nakon nešto duže pauze, od 14. do 19. listopada, od 19:30 ponovno će se održavati dvosatna radionica stripa koju će tradicionalno voditi Ivan Svaguša Svagi. Sudjelovanje je besplatno, uz osiguran materijal, ali je potrebna rezervacije mjesta putem prijavnice dostupne na klubzona.net.

Djevojke koje čitaju i u četvrtoj će sezoni svako dva utorka u 20 sati na Književnim čajankama okupljati ljubitelje književnosti, čak i one koji nemaju znanje o književnoj kritici, ali su spremni za nove književne spoznaje. Prvu čajanku u novoj sezoni zakazale su za 29. listopada.

Zbog velikog interesa za radionicu u siječnju ove godine, Udruga Franak će u srijedu, 30. listopada, u 18 sati ponovno održati trosatnu radionicu o osnovama financijske pismenosti. Sudionici će i ovog puta imati priliku steći znanja za komuniciranje s bankama, osiguranjima, operaterima i slično. Sudjelovanje je besplatno, ali je potrebna rezervacija mjesta putem prijavnice dostupne na klubzona.net.

Već u studenom program će biti bogatiji za nastavak druženja šahista te besplatne radionice izrade metalnog nakita, pletenja i ilustracije za koje je već moguće rezervirati mjesta putem prijavnice na klubzona.net.