Plesači, žongleri... na Mirabiliu!

06_01_2013 / 18:56h  |  Foto: festivalmirabilia.it
Plesači, žongleri... na Mirabiliu!

Festival za suvremeni cirkus i izvedbenu umjetnost Mirabilia, najznačajniji talijanski festival izvedbenih umjetnosti u Italiji, otvorio je prijave za sudjelovanje u OFF programu.

Festival za suvremeni cirkus i izvedbenu umjetnost Mirabilia, koji se održava od 19. do 23. lipnja 2013. godine u talijanskom gradu Fossanu (okolica Torina), otvorio je prijave za sudjelovanje u OFF programu festivala.

Festival Mirabilia najznačajniji je talijanski festival izvedbenih umjetnosti koji u svom sedmom izdanju 2013. godine programira više od 40 izvedbenih kompanija iz 13 različitih europskih zemalja od čega 22 premijere i ugošćuje više od 300 profesionalaca s četiri kontinenta na konferencijama, seminarima, okruglim stolovima i drugim događanjima. Od listopada 2012. Antonia Kuzmanić, članica splitske kompanije Room 100, pridružila se selektorskom timu festivala u ulozi umjetničke direktorice, uz glavnog umjetničkog ravnatelja festivala Fabrizija Gavostu i Šarku Maršikovu, voditeljicu češkog cirkuskog centra Cirqueon.

Sudjelovanje u OFF programu festivala otvoreno je za sve profesionalne kompanije iz svijeta suvremenog i tradicionalnog cirkusa, urbanog i suvremenog plesa, fizičkog i uličnog kazališta, žonglere, lutkare i druge koji nisu dio službenog programa festivala, a žele iskoristiti priliku i predstaviti svoj rad pred profesionalcima.

Prijave su otvorene do 20. siječnja 2013. godine, a odluka o petnaest kompanija pozvanih u OFF program biti će poznata do kraja veljače 2013. godine.

www.culturenet.hr