Ples s povodom

25_11_2014 / 12:11h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Big Daddy, arhiv
Ples s povodom

Već drugu godinu zaredom održava se humanitarni plesni koncert Dance for a Cause, koji će se ove godine održati 29. studenog, u amfiteatru splitskog Doma mladih.

 Već drugu godinu zaredom održava se humanitarni plesni koncert Dance for a Cause, koji će se ove godine održati 29. studenog, u amfiteatru splitskog Doma mladih. Prihod manifestacije namijenjen je Udruzi Lastavice, čiji je rad usmjeren na inkluziju osoba s poteškoćama u razvoju. Program ima dva dijela: od 18 do 20 h bit će namijenjen djeci i juniorima a od 21 do 23 h odraslima, gdje će sudjelovati i odrasli koje Elsie Angeles Novaković u Udruzi volonterski podučava plesu.

Nakon što je prošle godine Dance for a Cause održan za udrugu MoSt, manifestacija i ove godine nastavlja sa svojim ciljem a to je, riječima Elsie, pomoći n javnost o neprofitnim organizacijama te pojedincima, osvijestiti javnost o njihovim potrebama i poteškoćama s kojima se susreću a pritom istovremeno promovirati ples te ljudima dati priliku da se plesom povežu i da osjete da plešu u plemenite svrhe. – Manifestacija bi trebala posebno pomoći djeci da budu svjesniji onoga što se oko njih događa i da su svjesni da postoje udruge kojima je potrebna podrška. Tako će oni u budućnosti možda i sami kreirati sličan događaj ili će ih ovo potaknuti na volontiranje – pojasnila je.

Budući da je na nju ples, kako kaže, imao velik utjecaj i omogućio joj da se izrazi, stekne pouzdanje, upozna zanimljive ljude diljem svijeta, nada se da će, ova akcija ostalim sudionicima omogućiti isto. U događanju će, naime, sudjelovati niz plesnih škola iz Splita, a u goste će doći i škole iz Zadra i Zagreba: Jazz Fusion Split, Plesni studio DanceBox, Plesni klub Mirela Sportski Ples, Plesni klub Doxa, Vruća Čokolada, Talent Studio M, Plesni Klub D'n'f, Centar Plesa Split, Styleforce Split, Plesna udruga Gesta (Zadar), Plesni Klub K7, Oddisi Studio, Plesni Klub Mambo i Plesni klub Lambada.