Psima dvije, nudistima ni jedna

23_08_2012 / 14:28h  |  Foto: Rene
Psima dvije, nudistima ni jedna

Psi bi plažu trebali dijeliti sa nudistima koji se već godinama kupaju na toj lokaciji. - Navedene plaže su označene propisanim znakom te je jasno da su definirane kao plaže za kupanje pasa, a ne nudista - objašnjeno nam je iz Grada.

Nakon pokrenute peticije Split je ovog ljeta konačno dobio dvije plaže na kojima je dozvoljeno cjelodnevno kupanje pasa, no problem je što bi plažu na zapadnom dijelu uvale Kašjuni trebali dijeliti sa – nudistima koji se već godinama kupaju na toj plaži.

- Kako da sa obitelji i psom dođem među nudiste? Niti ja želim da mi dijete gleda nudiste niti se nudisti žele kupati sa psima – napisao je putem servisa Žugaj! jedan od nezadovoljnih vlasnika pasa napominjući da je već prvog dana ploča sa natpisom o dozvoli kupanja pasa premazana bijelom bojom.

- Navedene plaže su označene propisanim znakom te je jasno da su definirane kao plaže za kupanje pasa, a ne nudista – odgovorio nam je Josip Bauk iz Službe za održavanje grada Splita, navodeći članke, odluke i zaključke prema kojima su od 18. srpnja 2012. godine sjeverozapadni dio uvale Kašjuni i prostor Lumbarda ispod Pazdigrada određeni kao prostori na kojima se od 7 do 22 sata mogu kupati i voditi psi bez uzice.

Čekamo odgovor na pitanje - što vlasnici pasa mogu učini kako bi nudisti poštivali citirane članke, odluke i zaključke te postavljene znakove. Vjerojatno im mogu pomoći u sastavljanju peticije za prvu legalnu nudističku plažu u Splitu ili im dogovorno prepustiti Kašjune.