Peticija: Hoćemo plaže za pse!

03_07_2012 / 18:37h
Peticija: Hoćemo plaže za pse!

Vlasnici pasa pokrenuli su peticiju za određivanje cjelodnevne plaže za pse u Splitu. Također su u otvorenom pismu pozvali gradske službe da označe trenutne četiri plaže na kojima je slobodno kretanje pasa dozvoljeno samo u noćnim satima...

Vlasnici pasa pokrenuli su peticiju za određivanje cjelodnevne plaže za pse u Splitu. Također su u otvorenom pismu pozvali gradske službe da označe trenutne četiri plaže na kojima je slobodno kretanje pasa dozvoljeno samo u noćnim satima, ali i da oštrije sankcioniranju vlasnike koji ne kupe pseći izmet ili šeću pse bez brnjice i uzice.

- Vlasnici pasa mogu svakodnevno od 20h do 8h pse voditi bez uzice na: sjeverozapadnom dijelu uvale Kašjuni, zapadnom dijelu Kašteleta, prostoru Kvadar na Žnjanu te prostoru Lumbarda ispod Pazdigrada – napisala je Esma Kalemba, iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Grada Splita, odgovarajući krajem 2009. godine na pitanje upućeno putem servisa Žugaj!. Pritom je navela da je o problemu cjelodnevne plaže i s namjerom pokretanja inicijative prema gradskoj upravi kontaktirala Sanju Jukić, tajnicu udruge Kluba sportskih pasa – Split.