PlayDrama ubija Hektora

25_03_2014 / 15:14h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: PlayDrama
PlayDrama ubija Hektora

Predstavu, čija će se premijera održati 29. ožujka u 20 sati, u amfiteatru Doma mladih, režirao je Elvis Bošnjak a izvest će je polaznici Glumačkog studija PlayDrama, koji su na njoj radili više od godinu dana.

Ilijada - 22. pjevanje, Smrt Hektorova: nije riječ o poticanju na čitanje obvezne lektire nego o novoj premijeri iz radionice kazališta PlayDrama.

Predstavu, čija će se premijera održati 29. ožujka u 20 sati, u amfiteatru Doma mladih, režirao je Elvis Bošnjak a izvest će je polaznici Glumačkog studija PlayDrama.

Smrt Hektorova jedno je od najsnažnijih književnih mjesta, ne samo u Homerovoj Ilijadi nego u povijesti epske književnosti općenito. Četrdeset polaznika Glumačkog studija kazališta PlayDrama više od godinu dana pripremalo je izvedbu Smrti Hektorove. Gotovo šest mjeseci bavili su se samo govorom. Koncertno izvođenje, prošle godine u travnju, oduševilo je tristo posjetitelja u Domu mladih. S obzirom na uloženi rad i na posebnost teme s kojom su se glumci i ostali koji su radili na predstavi uhvatili u koštac, zaslužili su svakako pažnju i podršku publike.

Predstava igra još 8., 9. i 16. travnja te 13. i 14. svibnja. Cijena ulaznice je 35 kuna.