Platnene torbe s Murtera

10_05_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Udruga Argonauta
Platnene torbe s Murtera

Udruga Argonauta je tijekom ožujka i travnja provela tri radionice izrade platnenih vrećica održane u sklopu projekta „Pogled u modro“ kojeg financira INA d.d. kroz program Zeleni pojas. Kutije s platnenim torbama postavljene su na pet lokacija u Murteru kako bi podigle svijest o prevelikim količinama plastike koje se svakodnevno koriste.

Udruga Argonauta je tijekom ožujka i travnja provela tri radionice izrade platnenih vrećica održane u sklopu projekta „Pogled u modro“ kojeg financira INA d.d. kroz program Zeleni pojas.

U izradi platnenih torbi sudjelovala su djeca iz murterske Eko-patrole, viši razredi OŠ Murterski škoji i zainteresirani građani. Stare majice su prenamijenili u torbe za kupovinu kojima se mogu poslužiti mještani u svakodnevnoj kupovini.

Kutije s platnenim torbama postavljene su na pet lokacija u Murteru te bi ujedno trebale služiti za podizanje svijesti o prevelikim količinama plastike koje se svakodnevno koriste i potaknuti ih na redukciju korištenja plastičnih vrećica.

O tome kako su torbe nastale, što je to 3 R's - Reduce, Reuse, Recycle (Reduciraj, Prenamijeni, Recikliraj) i kako koristiti platnene torbe prikazano je u videu koji su napravili EVS volonteri iz udruge Argonauta.