Pred nama je tako dobar vikend...

20_09_2012 / 11:18h
Pred nama je tako dobar vikend...

Izložbe, predavanja, moda, predstave, koncerti, sport... Vikend pred nama ima toliko događanja da je pametno početi ga planirati što ranije, a mi ćemo izbor iz ponude početi već od četvrtka ;)

Iza nas su ljetne vrućine i suše, ali i siromaši dani početka rujna kada se život  tek prilagođavao povratku u zatvorene prostore. Vikend pred nama ima toliko događanja da je pametno početi ga planirati što ranije, a mi ćemo izbor iz ponude početi već od četvrtka…

Četvrti dan posljednjeg tjedna ljeta tako, između ostalog, nudi zadnji dan Dana otvorenog ateljea Vaska Lipovca, besplatno stručno vodstvo u razgledavanju izložbe posvećene caru Dioklecijanu i njegovoj palači, Znanstveni kafić na kojem će se pričati o energetskim otocima koji bi nam na pučini mogli ponuditi više od električne energije, projekciju dokumentarnog filma u sklopu kampanje Sloboda porodu… a Otprilike ovako, pioniri splitske blues scene, otvorit će novu sezonu svirki četvrtkom u Legends baru. Split film festival nije gotov sve do subote.

Nakon više od mjesec dana iščekivanja, konačno je došao taj petak kada će Moda na kvadrat ući u Galeriju umjetnina! Točnije u kafić Galerija :) U petak navečer će se revijom predstaviti dizajneri koji se bave dizajnom i izradom odjeće, a subota je do ručka rezervirana za prodajnu izložbu na kojoj će dvadesetak mladih kreativaca iz cijele Hrvatske predstaviti svoje ručno izrađene radove.

Svoj doprinos ovom petku dat će i jedan od Dječaka – Vojko Vrućina skladao je glazbu za predstavu Čudnovate zgode šegrta Hlapića čijom će premijerom Gradsko kazalište lutaka otvoriti novu kazališnu sezonu. U koncertnoj ponudi ponovno je Libar – ovog puta nastupaju na Rivi. Koncert gitarističkog kvarteta u sklopu Čari klasične glazbe u Podrumima vodi na putovanje Od baroka do Brazila, ali mnogi će se prema suboti zaputiti preko Jole u Vanilli, možda i preko Magazina u Hemingwayu… Za sva duža noćna putovanja važno je istaknuti Otvaranje sezone u Kuke.

Rekao je netko da nema razloga da zadnji dan ljeta ne bude najbolji dan ljeta… i nije daleko od istine. Sredinom kolovoza su je najavili kao najveću studentsku zabavu u gradu kojom će se ispratiti ljeto i ispitni rokovi, a imena Sexymotherfuckers, Justin's Johnson, Pleska, M.O.R.T, Lažni Brkovi, B.B. Kong, Andy (Wanted King) te oko 17 DJ-eva (DBart, Bumbe, Mariano Mateljan, Pille...) definitivno sugeriraju da bi X-ica trebala biti upravo takva. Jedna od opcija splitske subotnje večeri je i S.A.R.S. u O'Hari, a u Šibeniku novu sezonu koncerata u Crtaoni otvaraju Polucija Mozgova, Snob i Fraktura Mozga.

Hajduk u Splitu nije igrao gotovo mjesec dana, a u nedjelju mu u goste dolazi trenutno drugoplasirani Slaven Belupo. Nakon četiri uzastopna poraza i pred gostovanje kod Dinama sasvim je jasno kakva su očekivanja. Treba li vam mirniji kraj vikenda zaobiđite Poljud - preporučamo treći koncert u ciklusu Studenti glazbe u katedrali na kojem nastupaju sopranistice Marta Musap i Branka Pleština uz orguljsku pratnju Darija Poljaka i Josipe Leko ;)

Prije konačne odluke provjerite infozona.hr/kalendar!