Pinija: Postoje samo dva virusa...

08_02_2021  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Pinija: Postoje samo dva virusa...

Peta gošća podcasta U Zoni bila je Pinija Poljaković, svestrana žena koja je u prvih tridesetak godina svog života dala doprinos mnogim splitskim udrugama i aktivističkim pričama, a svoj život obogatila je i brojnim putovanjima.

Peta gošća podcasta U Zoni bila je Pinija Poljaković, svestrana žena koja je u prvih tridesetak godina svog života dala doprinos mnogim splitskim udrugama i aktivističkim pričama, a svoj život obogatila je i brojnim putovanjima. Video razgovora objavljen na YouTube kanalu podcasta U Zoni već ima više od pet stotina pregleda.

- Postoje samo dva virusa na svijetu - virus sreće i virus nesreće - duboka je poruka kojom je jedan kenijski taksist Piniji objasnio filozofiju života.

U iznimno sadržajnih 45 minuta razgovora s Tomislavom Primorcem pričala je kako joj je boravak u Keniji promijenio pogled na svakodnevne brige. Razgovarali su o aktivizmu u studentskim danima te studiranju u Češkoj gdje ju je cimerica Indijka potaknula na promišljanja o dogovorenom braku. Prisjetila se i svojih volonterskih iskustva te kako je jedna "obična" želja njene vršnjakinje prije gotovo dvadeset godina pokrenula Ples s anđelima.

Objasnila je kako je besplatno živjela i putovala uređujući kuće, a pričala je i o drugim mogućnostima besplatnih putovanja i neformalnih edukacija. Tomislav nije propustio priliku ni pitati koja priča stoji iza Pinijinog neobičnog imena.

Podcast U Zoni dio je projekta Društveni prilozi, financiranog kroz program Europske snage solidarnosti, a osim na službenoj YouTube stranici, sve vezano uz podcast može se pratiti na Facebooku, Instagramu i na web stranici infozona.hr/podcast.