Pogledaj izabranog Picassa

13_03_2012 / 03:00h
Pogledaj izabranog Picassa

Predstava Picasso splitske PlayDrame izabrana je sa još sedam predstava zagrebačkih kazališta. Tko već nije provjerio kvalitetu predstave može to napraviti 13. i 14. ožujka na sceni Doma mladih.

U programu prvog Festivala neovisnih kazališta i kazališnih družina u Hrvatskoj jedino kazalište koje ne dolazi iz Zagreba je splitska PlayDrama sa predstavom Picasso koja se tako našla u društvu sa još sedam predstava zagrebačkih kazališta. Tko već nije provjerio kvalitetu predstave po tekstu Jeffreya Hatchera, u režiji Nenni Delmestre, s Elvisom Bošnjakom i Lanom Helenom Hulenić, može to napraviti 13. i 14. ožujka od 19:30 na sceni Doma mladih.

Hatcherova duodrama započinje kada, u ime nacističkog Ministarstva kulture, Picassu u posjet dolazi gospođica Fischer, sa zadatkom da otkrije koji je od tri rada što ih posjeduje originalni Picasso. Iza sva tri crteža krije se i Picassova osobna priča, tako je veliki umjetnik doveden u poziciju Sofijinog izbora u kojoj sam mora izabrati djelo koje će biti spaljeno iz čega se razvija napeta igra i strastvena borba za svaki pojedini crtež.

www.playdrama.hr