Peticija za više bicikla na otocima

24_09_2020  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Peticija za više bicikla na otocima

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce poziva građane Splita i okolice da pruže podršku potpisivanjem peticije u kojoj traže od Jadrolinije snižavanje cijene karte ili osiguravanje besplatnog prijevoza bicikli za Splitsko-dalmatinsku županiju.

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce poziva građane Splita i okolice da pruže podršku potpisivanjem peticije u kojoj traže od Jadrolinije, Društva za linijski pomorski prijevoz putnika i tereta, snižavanje cijene karte ili osiguravanje besplatnog prijevoza bicikli za Splitsko-dalmatinsku županiju.

- Ovaj zahtjev podnosimo jer smatramo da je trenutni iznos karte za prijevoz bicikla Jadrolinijinim trajektnim prijevozom u Splitsko-dalmatinskoj županiji previsok te ne potiče upotrebu bicikli i smanjenje automobilskog prometa. Naime, na svim trajektnim linijama županije je cijena karte prijevoza bicikla jednaka cijeni karte za odraslu osobu, dok putnik ne dobiva uslugu koja je potrebna za zbrinjavanje svojeg bicikla, poput prostora za vezivanje i sigurno čuvanje - navode iz Sunca.

- Smanjenje cijene karte ili omogućavanje besplatnog prijevoza bicikala trajektnim linijama Jadrolinije donosi dugotrajnu i značajnu korist Jadroliniji i biciklistima s područja Splitsko-dalmatinske županije. Na taj način će se produljiti ljetna sezona, povećati prihodi, omogućiti razvoj ciklo-turizma, smanjenje automobilskog prometa, razvoj triatlona i otočnog turizma te osigurati dugotrajan profit zbog zadovoljnih domaćih i stranih putnika koji će poticati gospodarski i održivi razvoj Dalmacije. Osim toga, stječe se prilika za otvaranje novog tržišta promoviranjem sporta i aktivnog turizma na otocima - zaključuju.