5000 dolara za fotografiju

16_03_2016  |  Autor: Nana Novaković  |  Foto: freeimages.com
5000 dolara za fotografiju

Stipendija u iznosu od 5 000 dolara bit će dodijeljena fotografu za najbolji dokumentarni projekt koji treba uključivati portfelj s 15 fotografija, a obrađuje teme kao što su nemiri, glad, bolest, politika, rat...

Zaklada Manuel Rivera-Oritz za dokumentarnu fotografiju i film dodjeljuje stipendiju u cilju pružanja podrške socijalnim dokumentarnim projektima. Stipendija u iznosu od 5 000 dolara bit će dodijeljena fotografu za najbolji dokumentarni projekt koji treba uključivati portfelj s 15 fotografija, a obrađuje teme kao što su nemiri, glad, bolest, politika, rat, ustanci, nepravda i trijumf.

Stipendija će se dodijeliti za najbolji projekt, a 12 izabranih portfelja bit će izloženi u sklopu festivala Les Rencontres d’Arles u prostoru zaklade u Lyonu. Zaklada Manuel Rivera-Oritz na taj način želi kreirati online platformu važnih fotografija i dokumentarnih uradaka i financijski pomoći u produkciji ili završavanju najboljih projekata.

Za prijavu za stipendiju potrebno je poslati portfelj s 15 fotografija, životopis, prijedlog projekta i proračuna te fotografiju s licem prijavitelja.

Više informacija o stipendiji na mrofoundation.org.

Rok za prijavu: 31. ožujka 2016.