Performans split u dva finala

19_02_2013 / 13:22h
Performans split u dva finala

Performans "split" odabran je kao jedan od pet finalista prestižne međunarodne izložbe, a nalazi se i u finalu međunarodne nagrade za najoriginalniji cirkuski performans...

Performans split Jakova Labrovića i Davora Gazde, umjetničkog voditelja i glazbenika eksperimentalne izvedbene kompanije Room 100, prošao je posljednji selekcijski krug i odabran je kao jedan od pet finalista u kategoriji performansa prestižne međunarodne izložbe Arte Laguna Prize u sklopu koje se sedmu godinu za redom dodjeljuje nagrada suvremenim umjetnicima iz cijeloga svijeta u kategorijama slikarstvo, kiparstvo i instalacija, fotografija, video umjetnost i performans i virtualna umjetnost. Uz performans split u finalu se nalaze radovi umjetnika Nobuyoshi Asai, Tiziana Contina, Carlos Martiela i Andreas Pashia.

Performans će biti izveden 16. ožujka u Veneciji, na svečanom otvaranju izložbe kada će biti poznati najbolji po kategorijama - dobitnici novčanih nagrada, dobitnici rezidencijalnih potpora i odabrani umjetnici za samostalna izlaganja i gostovanja na međunarodnim festivalima. To će ujedno biti inozemna premijera ovog rada.

Uz navedeni uspjeh, performans split nalazi se i u finalu međunarodne nagrade za najoriginalniji cirkuski performans Zirque: The Art of the Act u organizaciji La Republique Internationale Des Arts asocijacije sa sjedištem u SAD.