Performans split je u polufinalu

29_01_2013 / 01:15h
Performans split je u polufinalu

Performans "split" početni je rad i inspiracijski materijal za produkciju nagrađene predstave C8H11NO2 kompanije Room 100, a odabran je za jednog od deset polufinalista međunarodnog natjecanja Arte Laguna Prize.

Solo rad split Jakova Labrovića, akademskog kipara i umjetničkog voditelja eksperimentalne izvedbene kompanije Room 100, odabran je za jednog od deset polufinalista u kategoriji performansa sedmog izdanja međunarodnog natjecanja Arte Laguna Prize.

Arte Laguna Prize međunarodno je natjecanje suvremenih vizualnih umjetnika (slikarstvo, kiparstvo i instalacije, fotografija, video umjetnost i performans, virtualna umjetnost) koje finalistima osigurava sudjelovanje na zajedničkoj izložbi u venecijanskom Arsenalu u ožujku 2013. godine, samostalne izložbe, rezidencijalne programe, gostovanja na međunarodnim festivalima, publiciranje i umrežavanje te novčane nagrade za najbolje u svakoj kategoriji.

Kroz svojih šesti izdanja Arte Laguna Prize uspostavio je snažnu mrežu lokalnih i internacionalnih suradnika s fondacijama, muzejima, festivalima, više od 50 umjetničkih galerija i brojnih tvrtki koje su posvećene aktivnom sudjelovanju u stvaranju specifičnih projekata.

Performans split početni je rad i inspiracijski materijal za produkciju nagrađene predstave C8H11NO2 kompanije Room 100. Performans je kao zasebni izvedbeni rad, premijerno izveden u Zagrebu u listopadu 2012. godine i u slučaju odabira performansa za finalista Arte Laguna Prize svoju inozemnu premijeru imat će u Veneciji.

www.room100.org