Pelat ispred Zlatnih vrata

11_09_2020  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Pelat ispred Zlatnih vrata

"Pelat“ je predstava između cirkusa, plesa, kazališta i performansa. Jednostavnim rekvizitom - jednim dugim deblom - briše se granica između scene i gledališta i nastaje prostor za komunikaciju umjetnika, publike i objekta s kojim se manipulira.

Španjolski umjetnik Joan Catala predstavit će u subotu, 12. rujna, u 19 sati ispred Zlatnih vrata svoju nagrađivanu predstavu "Pelat" ispred Zlatnih vrata u sklopu programa prve edicije festivala suvremenog cirkusa "Festival neobičnih obitelji" u organizaciji kolektiva ROOM 100.

"Pelat“ je predstava između cirkusa, plesa, kazališta i performansa. Jednostavnim rekvizitom - jednim dugim deblom - briše se granica između scene i gledališta i nastaje prostor za komunikaciju umjetnika, publike i objekta s kojim se manipulira. Pri tom Joan ne koristi nikakvu tehnologiju vraćajući cirkus tradicionalnom, prirodnom okruženju.

Predstava "Pelat" osvojila je nagradu Zirkolika za najbolju španjolsku predstavu suvremenog cirkusa izvedenu u vanjskom prostoru 2013. godine, nagradu na belgijskom festivalu Miramiro i nagradu publike na festivalu FAD Sebastià Gasch de las Artes Parateatrales 2014. godine. Od premijere izvedena je diljem svijeta – između ostalog u New Yorku, Seoulu, Montrealu, Parizu, Stockholmu, Cape Townu, Barceloni, a ovo je prva izvedba u ovom dijelu Europe.

Predstava je prikladna za sve uzraste, a ulaz je besplatan.