Nikola Vugdelija - putnik trisedme

02_05_2021  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Nikola Vugdelija - putnik trisedme

Sedamnaestog gosta podcasta U Zoni Josip Škiljo najavio je kao Kaštelanina, sociologa, repera, putnika i odgojitelja.

Sedamnaestog gosta podcasta U Zoni Josip Škiljo najavio je kao Kaštelanina, sociologa, repera, putnika i odgojitelja. On je Nikola Vugdelija, glazbenik i odgojitelj. Povod njegove prve pjesme bila je upravo diskriminacija korisnika doma za odgoj, a uskoro je opjevao i svoju mladost provedenu u autobusu na legendarnoj liniji broj 37. Osim o glazbenim projektima pričao je o radu u domu, životu u Kaštelima i studiranju u Sarajevu.

Razgovor su započeli lekcijom o Kaštelima, a slušajući anegdote iz legendarne „trisedme“, koju Nikola uspoređuje s današnjim društvenim mrežama, Škiljo se prisjetio i svojih mladenačkih nestašluka. Nikola je u razgovoru otkrio što mu je najteže u radu s djecom u domu, ali i što je lijepo u tom poslu. Objasnio je i kako je glazbene projekte pokrenula situacija kada je jedna splitska srednja škola odbila upisati učenika samo zato jer je korisnik doma za odgoj. Reakcija je prerasla u projekt koji je uključio nekoliko splitskih umjetnika, a ključnu ulogo odigrao je i Saša Antić.

- Sve što radimo i sve čemu stremimo ne ovisi o nikakvim vanjskim faktorima, nego ovisi o nama samima - jedan je od Nikolinih zaključaka u promišljanjima na kraju razgovora. Još jedna pozitivna, zabavna, edukativna i inspirativna priča dostupna je na YouTube kanalu podcasta U Zoni.