Ovako će izgledati prva godina mandata Savjeta mladih Republike Hrvatske

26_01_2024 / 16:54h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Mladi.hr
Ovako će izgledati prva godina mandata Savjeta mladih Republike Hrvatske

Novoformirano tijelo.

Predsjednica Savjeta mladih Republike Hrvatske Lara Mandić u razgovoru za Mladi.hr približila je ulogu novoformiranog tijela i planove za aktualnu godinu.

- Upravo činjenica da novoformirani savjet okuplja mlade iz čitave Hrvatske čini ovo tijelo jedinstvenim, daje mu dimenziju što će zasigurno rezultirati novim i svježim inicijativama od općeg interesa. S obzirom na početnu fazu našeg rada, prioritet nam je uspostava radnih skupina koje će se posvetiti određenim tematikama i aktivnostima, a koje ćemo implementirati u naš Program rada koji mora sadržavati stvarne potrebe mladih s terena. Isto tako, mogu najaviti da ćemo kroz rad nastojati uskladiti rad svih savjeta mladih te aktivno razmjenjivati primjere dobre prakse iz svih regija u Hrvatskoj - kazala je Lara.

Govoreći o tome kako potaknuti mlade da se uključe u kreiranja politika, posebno onih za mlade istaknula je potrebno kombinirati različite pristupe kako bi se mlade informiralo i kako bi se stvorila pozitivna klima za njihovu participaciju.

- Priliku za to vidim u digitalnom okruženju. Kroz digitalne alate, možemo im pružiti pristup informacijama i ukazati na različite mogućnosti koje im stoje na raspolaganju. Također, poticanje međusobnog dijaloga između mladih omogućuje zajedničko pronalaženje rješenja za izazove s kojima se suočavaju - zaključila je.

Cijeli razgovor dostupan je na Mladi.hr.