Ovaj tjedan u Zoni naučite više o podstanarskim pravima, šahu i savjetima mladih

19_11_2023 / 20:22h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Ovaj tjedan u Zoni naučite više o podstanarskim pravima, šahu i savjetima mladih

U srijedu, četvrtak i petak.

U Zoni će se u srijedu održati nova Kava sa Savjetom mladih, u četvrtak Radionica o podstanarskim pravima, a u petak Šah za početnike. Tjedan će završiti subotnjim druženjima na Šahovskom popodnevu i Večeri društvenih igara.

U srijedu, 22. studenog, u 18 sati u Zoni će se održati još jedna Kava sa Savjetom mladih pod nazivom "Savjeti mladih - kako dalje?". Razgovarat će se o rezultatima istraživanja rada savjeta mladih te izmjenama i dopunama Zakona o savjetima mladih. Zainteresirani će moći i preuzeti besplatan primjerak priručnika za kvalitetniji rad savjeta mladih. Za proljeće je najavljen novi natječaj za članove Savjeta mladih Grada Splita pa je ovo prava prilika da se informirate o svim novinama.

Društvo arhitekata Splita poziva na Radionicu o podstanarskim pravima koja će se u Zoni održati u četvrtak, 23. studenog, u 17 sati. Nakon trosatne radionice predviđeno je i vrijeme za konzultacije o pojedinačnim problemima podstanara. Sudjelovanje je besplatno, ali je obavezna rezervacija mjesta na klubzona.net. Besplatnu radionicu realizira udruga Pravo na grad u suradnji s pravnicima i zainteresiranima za pitanje prava na stan. U sklopu radionice bit će predstavljen i "Priručnik za podstanare" u kojem su razumljivim rječnikom pojašnjene zakonske odredbe koje se tiču najamnih stambenih odnosa. Iskoristite priliku i informirajte se o podstanarskim pravima, educirajte o ugovorima i konzultiranje o mogućim rješenjima konkretnih podstanarskih problema.

Prije subotnjeg druženja na Šahovskom popodnevu od 18 sati i na Večeri društvenih igara od 20 sati, u petak će se održati edukacija Šah za početnike. Besplatna edukacija za one koji o šahu znaju malo ili ništa održat će se u petak, 24. studenog, u 19 sati. Članovi ŠK Student zainteresirane će naučiti pravila šahovske igre, ali i otkriti neke šahovske tajne. Sudjelovanje je besplatno i bez dobnog ograničenja, ali je obavezna rezervacija mjesta na klubzona.net. U petak steknite nova znanja i već se u subotu pridružite šahistima na još jednom subotnjem druženju.

U narednim tjednima u klubu za mlade Zona održat će se radionica šivanja, zakrpa i kreativnih aktivnosti pod nazivom ŠIZIKA, a započet će i višednevna radionica pletenja. Više informacija, rezervacije mjesta i najave drugih događanja dostupne su na klubzona.net.