Otvorene prijave za treći SSF!

25_02_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: SSF / Press
Otvorene prijave za treći SSF!

Treće izdanje Split spot festivala održat će se u svibnju u Splitu, a otvorene su prijave za najbolje spotove u nekoliko kategorija.

Treće izdanje Split spot festivala, jedinog festivala glazbenih spotova u Hrvatskoj i jednog od rijetkih u svijetu, održat će se 27. i 28. svibnja u gradu pod Marjanom. Središnje mjesto ovog dvodnevnog susreta redatelja, glazbenika, predstavnika medija, filmske industrije i publike bit će Tvrđava Gripe gdje će se prikazati najbolji spotovi snimljeni protekle godine.

Kategorije u kojima će se dodijeliti nagrade su: Najbolja režija, Najbolja fotografija, Najbolja montaža, Animacija i vizualni efekti, Najbolji debitant i Nagrada publike. 

Radovi se zaprimaju putem online formulara na službenoj stranici Festivala. Za nagrade konkuriraju svi glazbeni spotovi premijerno prikazani u razdoblju od 1. siječnja 2015. do 1. travnja 2016. godine. Rok za prijavu je 1. travnja 2016.

Split spot festival ima cilj podignuti svijest o važnosti proizvodnje kvalitetnih spotova, otvoriti raspravu o statusu redatelja ove umjetničke forme, donijeti novosti iz ove industrije te nametnuti Dalmaciju kao idealno mjesto snimanja video materijala.

Podsjetimo, glavnu nagradu drugog SSF-a, za najbolji spot, po odluci tročlanog žirija (Bernardin Modrić, Thomas Krstulović i Nikolina Mazalin) osvojio je Staša Tomić za spot za pjesmu Biću bolji srpskog rock trojca Repetitor. Tomić je ujedno odnio i nagradu za najbolju montažu.

Nagrada debitantu pripala je Fil Tilenu za pjesmu Žigolo, Miloš Gojković odnio je nagradu za najbolju fotografiju za spot I play You vibrate benda Mahatma, a Danilo Dučak bio je najbolji u kategoriji Animacija i vizualni efekti za spot Livia Morosina Autobus. Nagrada publike pripala je Draganu Đokiću za spot Kiša metaka feat. Batman 3000 - Skidaj gaće.

Drugi Split spot festival, održan 29. i 30. svibnja 2015., zaključen je koncertom grupa Judette i M.O.R.T.