Otvorene prijave za peti GIFEST

06_04_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Facebook / GIFEST
Otvorene prijave za peti GIFEST

Otvoren je poziv za prijavu radova za peti regionalni festival gifova pod nazivom GIFEST#5 koji će se održati u Subotici u lipnju ove godine. Rok za prijavu je 25. svibnja.

Otvoren je poziv za prijavu radova za peti regionalni festival gifova pod nazivom GIFEST#5. Održat će se u Art bioskopu Aleksandar Lifka u Subotici u lipnju 2017. godine.

Cilj festivala je okupiti sve gif-artiste na jednom mjestu i da promovira njihov rad. Od 2013. godine, kada je festival prvi put organiziran, u natjecateljskom dijelu programa prikazano je više od 450 gifova, od oko 200 sudionika iz regije i šire.
Natjecateljski gifovi prikazani su i u okviru festivala Filmski front u Novom Sadu, RomaDay u Berlinu, Noći muzeja i Međunarodnog dana mladih u Subotici, kao i u Concept-u 37 u Skopju, Izbi u Novom Sadu, Likovnoj galeriji KC Vrbas, Klubu Močvara u Zagrebu, itd.

Animirani gif mora se sastojati od najmanje dva frame-a. Ne postoje ograničenja u smislu sadržaja, teme i forme gif-a (dozvoljeno je sve od apstraktnog do angažiranog). Svaki autor može poslati maksimalno pet svojih autorskih radova.
Sudjelovanje na festivalu je besplatno i otvoreno za sve. Prijavljeni radovi moraju biti autorska djela onog tko ih šalje. Slanjem radova, sudionici su suglasni da se njihovi radovi objave na festivalskoj Facebook i Imgur stranici.

Uz gifove potrebno je poslati naziv rada, ime i prezime autora, grad i državu iz koje je autor, zanimanje i godište autora te kontakt telefon i e-mail.

Gifove treba poslati mailom na adresu [email protected].

Rok za prijavu: 25. svibnja.

Više informacija na Facebook stranici festivala.