Otvorene 43. Igre mladih

26_05_2015 / 14:19h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Glazbena mladež Split/Press
Otvorene 43. Igre mladih

43. Kulturno-umjetničke igre mladih otvorene su u ponedjeljak, 25. svibnja. Tijekom petodnevnog programa u njima će sudjelovati više od 3000 djece i mladih u 250 točaka: od suvremenog plesa da folklora.

Bogat program kulturno-umjetničkog stvaralaštva djece i mladih i ove godine u organizaciji Glazbene mladeži Split ispunio je očekivanja. Uz prigodne govore pokrovitelja manifestacije Grada Splita, te pozdrava Siniše Kuke, pročelnika za kulturu, umjetnost i staru gradsku jezgru) i Tomislava Đonlića, pročelnika za društvene djelatnosti Splitsko-dalmatinske županije, otvorene su 43. Kulturno-umjetničke igre mladih. U pet dana Igara sudjelovat će 3264 djece u 250 točaka raznih kolaž programa: recitacija, igrokaza, baletnog i suvremenog plesa, folklora, zborskog pjevanja, vokalnih i instrumentalnih izvedbi.

Na ovogodišnjim Igrama Split je zaželio dobrodošlicu mladim kreativcima iz Šibenika, Biograda na Moru, sv. Filipa i Jakova, Vrlike, Supetra, Bola, Selca, Jelse, Hvara, Grohota, Solina, Kaštela, Trogira, Muća, Gata, Podbablja, Makarske te Posušja i Gorice iz susjedne nam BiH.

Led su probile članice plesnog kluba Perlice Ingrid Flesch, i  to plesnim točkama Barbariki i ''Witch Doctor'' a uslijedila je najmlađa plesna skupina na Igrama -  Sirena s točkom Sve bi seke ljubile mornare. Nakon brojnih nastupa prvi je dan Igara uspješno priveden kraju.