Otvorena Renesansa renesanse

22_04_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: K. Vušković
Otvorena Renesansa renesanse

Izložba Renesansa renesanse, koju su pripremili Učenici i profesori Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split u galeriji Muzeja Grada Splita otvorena je 20. travnja a može se pogledati do 29. travnja, i to svaki dan od 9 do 21 h.

Na projektnom danu posvećenom renesansi učenici su proučavali Marulića, život u renesansnom Splitu, napisali su igrokaz inspiriran Shakespeareom i izveli ga u improviziranom teatru Globe. Također su servirali renesansni stol, proučavali arhitekturu i izume tog vremena, crtali, modelirali i slikali po uzoru na velika renesansna umjetnička djela. S obzirom na to da je renesansa prvo veliko razdoblje u grafici i tisku, učenici grafičkih smjerova istraživali su povijest tiska i nezaobilaznog Gutenberga, izradili su Cameru obscuru te razne otiske i plakate pri čemu su kombinirali suvremene tehnologije s onim tradicionalnima. Suvremeni pristup temi bio je poseban izazov za multimedijske smjerove koji su snimili film o projektnom danu u kojem je prikazana i renesansna tiskarska radionica.

Najuspješniji radovi izloženi su na 15. tradicionalnoj izložbi Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split, a izložba ostaje otvorena do 29. travnja i moći će se pogledati svaki dan od 9 do 21.