Otvoren treći Platformat

30_04_2015 / 16:05h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Platformat press
Otvoren treći Platformat

Treće izdanje Platformata otvoreno je 29. travnja, i to dvjema izložbama u organizaciji Platforme 9.81: Dizajnerice 1930 – 1980: Kontekst, produkcija i utjecaji i Hrvoje Živčić i Dario Dević: Dizajniranje Studentskog centra.

U Domu mladih, 29. travnja započelo je treće izdanje Platformata – festivala nezavisne kulture i umjetnosti u organizaciji zagovaračke inicijative Platforme Doma mladih.

Festival je otvoren otvaranjem dviju izložbi u organizaciji Platforme 9.81, a u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom, Odsjekom za dizajn vizualnih komunikacija UMAS-a i Multimedijalnog kulturnog centra Split: Dizajnerice 1930 – 1980: Kontekst, produkcija i utjecaji i Hrvoje Živčić i Dario Dević: Dizajniranje Studentskog centra. Izložbama su predstavljena dva istraživačka projekta o ženskoj povijesti dizajna, autorica Maše Poljanec i Maje Kolar sa suradnicima, te procesni istraživački pristup Darija Devčića i Hrvoja Živčića pri dizajniranju Studentskog centra u Zagrebu.

Izložbe ostaju otvorene za trajanja Platformata, do 9. svibnja, te se mogu posjetiti svakim danom od 16:00 do 21.00. Ulaz je slobodan.

Program Platformata pratite ovdje i na Facebooku.