Index - novo ruho stare menze

29_12_2015 / 20:19h  |  Autor: Ana Kuić  |  Foto: Sveučilište u Splitu, Facebook
 Index - novo ruho stare menze

U centru grada svečano je otvoren Studentski restoran Index sa 80 sjedećih mjesta koji može dnevno poslužiti oko 500 obroka. Plan je da preko ljeta bude dostupan i turistima.

U ponedjeljak, 28. prosinca u 12 i 30 sati održano je svečano otvorenje Studentskog restorana Index na adresi Svačićeva 8. Prisutne je pozdravila ravnateljica Studentskog centra Gordana Raos, i naglasila da su svi pravni problemi riješeni te da je, iako su radovi kasnili, sretna i zadovoljna što će ovu godinu ispratiti otvaranjem restorana za studente.

– Iako je dislocirana, ova menza će mnogo značiti svim studentima, a plan je da radi preko ljeta i bude dostupna i turistima – kazala je Raos i istaknula suradnju s Turističkom zajednicom grada Splita.

Nakon Gordane Raos riječ je preuzeo Boris Maleš, prorektor za studente, zahvalivši svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog projekta. Gradonačelnik Ivo Baldasar kratko se zatim osvrnuo na pravne probleme.
– Ovo je Gordani najbolja čestitka za Božić i Novu godinu – zaključio je Baldasar.

Splitsko-dalmatinski dožupan Luka Brčić rekao je da Županija uvijek daje svoj doprinos dobrim projektima u skladu sa svojim mogućnostima. 

– Koristim priliku čestitati ravnateljici Raos i svim njenim suradnicima na odličnoj izvedbi i što imamo jednu lijepu simbiozu i obnovljeno staro ruho studentske menze u jedno novo i moderno ruho – zaključio je.

Uslijedio je blagoslov prostora, a zatim rezanje torte koje je označilo svečano otvaranje prostora.

Studentski restoran broji 80 sjedećih mjesta, a dnevno može poslužiti oko 500 obroka.

Sat vremena prije otvaranja Studentskog restorana, svečano je otvorena i teretana SC Fitness u studentskom domu dr. Franje Tuđmana.