Novi splitski.portal - split.com.hr

17_01_2012 / 19:20h  |  Autor: uredništvo
Novi splitski.portal - split.com.hr

Više od sedam godina zauzimamo prostor u splitskom cyber svijetu... Nakon pet godina došlo je vrijeme za još jednu temeljitu rekonstrukciju portala i postavljanje novih izazova!

Više od sedam godina zauzimamo prostor u splitskom cyber svijetu, nagledali smo se pokretanja i propadanja drugih gradskih portala, naklikali i natipkali sadržaja, naslušali i tračeva i pokuda i pohvala... Nakon pet godina došlo je vrijeme za još jednu temeljitu rekonstrukciju portala i postavljanje novih izazova. Za dizajn i programiranje zaslužan je Ivan Aras, a za financiranje Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva koja već četvrtu godinu za redom financira razvoj portala.

Nismo sigurni koliko smo uspjeli novi portal sačuvati od znatiželjnih pogleda, ali većini posjetitelja bi trebao biti iznenađenje. Nadamo se ugodno :) Za vrijeme najintenzivnijih radova dolazilo je do zastoja u radu portala i objavljivanju sadržaja, a ponekad i poneki link nije baš radio kako ste navikli. Trebat ćete sada malo vremena i da se naviknete na novi koncept.  Teme na koje smo se fokusirali pronaći ćete u rubrici Fokus. Naravno, ne fokusiramo se samo na ozbiljne i aktualne teme, bit će tu i manje ozbiljnih tema i onih koje bi tek trebale postati aktualne. Najave događanja i dalje će biti pregledne u kalendaru, ali one izdvojene sa pokojom informacijom više bit će u rubrici Planer. Dosadašnja rubrika koja je promovirala raznorazne natječaje bit će bogatija za informacije o prilikama za neformalno obrazovanje i svim drugim mogućnostima osnaživanja potencijala mladih pa joj od tu ime - Prilika. Rubrika Linkarija rezervirana je isključivo za opuštene teme, linkove, videa i slične sadržaje koji će vas liječiti od svakodnevnog stresa.

 Uz stare servise koje ste već upoznali (O da, imaju i oni novo ruho!) dodali smo i servis Proglasi koji bi trebao nadomjestiti forum kojeg su društvene mreže odnijele u ropotarnicu prošlosti. Teško da će se opet voditi onako žučne i konstruktivne rasprave, ali ako obavještavate, upozoravate, tražite ili pitate nekoga ili nešto - radite to na servisu Proglasi!

 Klikajte, čitajte, gledajte, pišite, komentirajte, kritizirajte, uživajte i informirajte se. Trudit ćemo se da vam još bolje na drugačiji način približavamo dnevne aktualnosti i politiku prema mladima, da vas potičemo na mobilnost i apliciranje na natječaje te da vas informirajući o kulturnim, zabavnim, sportskim, edukativnim i drugim događanjima motiviramo na socijalizaciju i kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Nastavit ćemo raditi na promociji mladih i njihovih stavova te poticati razvoj kritičkog mišljenja.

 Nek' nam je klikan novi splitski.portal -  split.com.hr!