Jukina putopisna izložba

27_02_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Jurica Galić Juka
Jukina putopisna izložba

Rapa Nui, izložba putopisnih fotografija nastalih na još jednom putovanju nagrađivanog fotografa Jurice Galića Juke otvorit će se u četvrtak u Klubu Zona.

Rapa Nui, izložba putopisnih fotografija nastalih na još jednom putovanju nagrađivanog fotografa Jurice Galića Juke otvorit će se u četvrtak, 1. ožujka, u 20 sati u Klubu Zona (Jerina 1) i moći će se pogledati narednih osam dana.

- Krajem prošle godine realizirao sam novo putovanje, svojevrsni nastavak mojih istraživanja o Astecima i Majama iz 2016. godine. Prelazeći 52 tisuće kilometara kroz Boliviju, Peruu, Čile i Argentinu, obišao sam brojne prirodne i povijesne lokalitete. Na fotografijama sam zabilježio prekrasnu, ali neljubaznu čileansku pustinju Atacama. Inspirirale me i vožnja živopisnim lokalnim autobusima na Cesti smrti te šarena Dugina planina. Na putovanju su nastali i brojni portreti, no posebno mjesto ima peruanska djevojčica čije vjetrom išibane ruke i lice imaju kožu starice. Svoju zanimljivu priču imaju i fotografije bowler šeširića na glavama prodavačica u bolivijskom gradu La Paza. Na Uskršnjim otocima na fotografijama sam zabilježio poznate kipove, ali i najljepšu plažu koju sam ikad vidio - objašnjava Juka, najavljujući uskoro tribine, putopise i dokumentarac i s ovog putovanja.

Juka je i suradnik časopisa Meridijan, bloger i kolumnist te predsjednik udruge TheMladichi, a trenutno kao scenarist i voditelj radi na realizaciji edukativne i zabavne serije Nomad koja kroz povijest, zemljopis, biologiju, ekologiju, kulturnu baštinu te zaboravljene priče i mitove predstavlja manje poznate kutke Hrvatske.