Predavanje: Kako s otpadom?

28_02_2012 / 17:01h
Predavanje: Kako s otpadom?

Na svom predavanju Lerotić će upozoriti na rizike i manjkavosti ideje odlaganja otpada u Lećevici, stavove o planovima suspaljivanja otpada u cementarama te neprovođenje Plana gospodarenja otpadom...

Prema usvojenom Planu gospodarenja otpadom, a u cilju smanjenja dosadašnjeg golemog volumena smeća te povećanja postotka odvojenog otpad, Splitsko-dalmatinska županija trebala je 2010. godine imati šesnaest reciklažnih dvorišta i sedam kompostana. Grad Split je morao organizirati sakupljanja otpada prema vrstama kroz sustav s tri posude te uvesti naplatu smetlarine prema količini smeća. To do danas nije napravljeno – upozorava Tomislav Lerotić izražavajući zabrinutost da iza neprovođenja plana stoji želja za zaradom na trošak građana.

Na svom predavanju upozorit će i na rizike i manjkavosti ideje odlaganja otpada u Lećevici te stavove znanstvenika i liječnika o planovima suspaljivanja otpada u cementarama. Također, predstavit će primjere dobre prakse koji su prihvatljiviji i sa ekološkog i sa gospodarskog gledišta.

Predavanje uz raspravu će se održati u četvrtka, 01. ožujka, u Info zoni s početkom u 18 sati.