Otkrivena sva imena SuperUha

09_07_2014 / 12:43h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: SuperUho
Otkrivena sva imena SuperUha

Uz već objavljene pionire post metala Earth, na glavnoj festivalskoj pozornici pojavit će se i legendarni Tuxedomoon i Howe Gelb. Uz kultna imena program festivala upotpunit će i niz kvalitetnih domaćih i regionalnih izvođača.

 Prvo izdanje festivala SuperUho, orijentiranog na aktualnu međunarodnu glazbenu scenu, održat će se od 3. do 5. kolovoza u Šibeniku. Za razliku od niza kvalitetnih, ali masovnih ljetnih festivala, SuperUho po uzoru na svojeg starijeg brata Žedno uho zadržat će svoj prepoznatljiv intimni format uživanja u glazbi. Tome u prilog idu lokacije na kojima će se SuperUho održati – riječ je o intimnim lokacijama pristaništa TEF te gradskoj plaži Banj, u neposrednoj blizini šibenske stare gradske jezgre.

Direktor festivala Mate Škugor naglasio je edukativno-glazbeni aspekt festivala rekavši da je središnji dan festivala dodijeljen glazbenicima koji su, svatko na svoj način, mijenjali i kreirali zvuk glazbe kakvu danas poznajemo. - Tako će se, uz već objavljene pionire post metala Earth, na glavnoj festivalskoj pozornici toga dana pojaviti i legendarni kalifornijski post punk avangardisti Tuxedomoon. Zadnji koji je potvrdio svoj nastup je legendarni Howe Gelb kojemu će bubnjeve svirati Steve Shelly iz Sonic Youth. Uz ova uistinu kultna imena program festivala će upotpuniti i niz sjajnih domaćih i regionalnih uzvođača: Antenat, Cojones, Kandžija i gole žene, te dvojac Ti – otkrio je Škugor.

Cijena festivalskih ulaznica za prvo izdanje festivala SuperUho iznosi 290 kuna i vrijedit će do početka festivala; prvog dana festivala cijena festivalske ulaznice iznosit će 320 kuna. Cijena dnevnih ulaznica iznosi 220 kuna za prvi festivalski dan te 190 kuna za drugi i treći festivalski dan. Cijena smještaja u kampu iznosi 150 kuna za sva tri festivalska dana.

Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim pretprodajnim mjestima: u Zagrebu u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13) te u Dallas Music Shopu Šibenik (Kralja Tomislava 4) i klubu AZIMUT (Obala Palih Omladinaca 2, Šibenik). Ulaznice je moguće kupiti i online preko servisa Dirty old shop . Početak prodaje dnevnih festivalskih ulaznica kreće od ponedjeljka, 14. srpnja, na spomenutim prodajnim mjestima.

Na festivalu uz to, kako je već objavljeno, nastupaju i The National, Black Lips, Repetitor, Punčke i brojna druga imena. Popis izvođač te dodatne informacije o sadržaju festivala mogu se pratiti i na Facebooku.