Osvoji Interrail kartu

17_05_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: pixabay.com/ dozemode
Osvoji Interrail kartu

Imaš između 18 i 27 godina i želiš putovati Europom? Prijavi se za putnu potporu i osvoji Interrail globalnu propusnicu koja tu omogućava do 4 tjedna putovanja Europom. Troškovi hrane i smještaja nisu pokriveni, a raspored putovanja osmišljavaš sam/a.

Želiš upoznati Europu i proširiti svoju perspektivu? Zanimaju te politička i društvena pitanja i želiš izvještavati o njima? Imaš između 18 i 27 godina i živiš u nekoj od zemalja EU, Turskoj ili Rusiji? Prijavi se za putnu potporu Schwarzkopf zaklade i Deutsche Bahna!

Tko se može prijaviti?
Mladi koji dobiju potporu samostalno putuju kontinentom i bave se aktualnim političkim i društvenim problemima u obliku video reportaža. Potpora je namijenjena mladima koji nisu bili u mogućnosti mnogo (ili nikako) putovati Europom. Kandidati moraju imati između 18 i 27 godina u vrijeme putovanja i moraju biti državljani ili im mjesto stanovanja mora biti u nekoj od sljedećih država: Albanija, Andora, Bosna i Hercegovina, Farski otoci, Gibraltar, Island, Otok Man, Kosovo, Lihtenštajn, Monako, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Norveška, Rusija, Moldavija, San Marino, Švicarska, Srbija, Turska, Ukrajina, Ujedinjeno Kraljevstvo, Vatikan ili Bjelorusija.

Koliko i gdje se može putovati?
Putovati se može u bilo koju zemlju koja se nalazi u ponudi Interrail Global Passa. Detaljni pregled zemalja može se naći OVDJE. Zaklada Schwarzkopf, zajedno s Deutsche Bahnom, nudi potpore za putovanja u obliku Interrail globalne propusnice za jedan mjesec. U prijavi morate navesti destinacija. Dani putovanja se računaju kao dani provedeni u vlaku. Možete iskoristiti dan putovanja za odlazak iz jednog grada u drugi. Sami određujete koliko vremena ćete provesti u određenom gradu. Putovanje ne smije početi prije 1. srpnja, a mora završiti do 30. rujna 2022. godine. Ukupno trajanje putovanja je između dva i četiri tjedna. Datum početka putovanja određuje stipendist nakon što dobije propusnicu. Stipendija je namijenjena za samostalno putovanje koje je potrebno opisati u prijavi. Troškovi smještaja i hrane nisu pokriveni.

Kako se prijaviti?
Ovim natječajem se želi dati priliku mladim osobama koje nisu imale priliku ili mogućnost putovati mnogo (ili uopće), da to naprave. Potrebno je objasniti zašto vam je ovo putovanje važno, opisati vaše dosadašnje iskustvo i koji su vaši točni planovi. Ako imate iskustva u izradi video sadržaja i zanimaju vas političke i društvene teme, to će se uzeti u obzir. Kandidati će se birati na temelju pisane prijave. Izabrani kandidati će primiti e-mail kojim se potvrđuje njihov odabir. U istom mailu primit će i Uvjete natjecanja koje moraju pročitati te ih potpisane poslati natrag kako bi potvrdili da pristaju na njih. Nakon toga dobit će obrazac za narudžbu Interrail Global Pass-a. propusnica je kreirana u elektronskom obliku i može joj se pristupiti putem aplikacije Interrail/Eurail Rail Planner. Više informacija o aplikaciji može se pročitati na interrail.eu.

Obaveze nakon  putovanja?
Svaki korisnik potpore mora dostaviti video izvješće na što se obvezuje potpisivanjem uvjeta potpore. Video izvješće se mora poslati najkasnije tri mjeseca nakon završetka putovanja. U slučaju da se izvješće ne pošalje, vrijednost primljenih ulaznica mora biti nadoknađena. Odabrani videozapisi bit će objavljeni na kanalima društvenih mreža Schwarzkopf zaklade i Deutsche Bahna.

Prijava se ispunjava putem online obrasca.

Rok za prijavu je 30. svibnja.

Više informacija može se naći na schwarzkopf-stiftung.de.