Osim kiše vikend nosi i...

26_10_2012 / 00:13h
Osim kiše vikend nosi i...

Već početkom tjedna bilo je jasno da zadnji listopadski vikend, koji zbog pomicanja kazaljki traje sat duže, neće biti siromašan ponudom događanja. Kraj je mjeseca pa smo se pobrinuli osigurati i pokoju besplatnu ulaznicu...

Već početkom tjedna bilo je jasno da zadnji listopadski vikend, koji zbog pomicanja kazaljki traje sat duže, neće biti siromašan ponudom događanja. Kraj je mjeseca pa smo se pobrinuli osigurati i pokoju besplatnu ulaznicu pa klikajte kalendar i slijedite upute na koje naiđete ;)

U petak mira neće biti na daskama dvaju splitskih kazališta – u Gradskom kazalištu mladih na repertoaru je Narančina kora, a u Hrvatskom narodnom kazalištu klasik domaćeg operetnog stvaralaštva Ive Tijardovića, Spli'ski akvarel. U galeriji Foto kluba Split će izložbom Ex-pozicija svoje radove predstaviti splitski fotograf i arhitekt Neno Kezić. Zanemarena neće biti ni književnost – još jedna Bookara u Info zonu će, povodom Mjeseca hrvatske knjige, dovesti zanimljivog knjižničara Dražena Šaškora koji je i više od knjižničara :)

U koncertnoj ponudi petka su Mjesni odbor u Kaštel Luškiću, Neno Belan & Fiumens u Vanilli, Opća opasnost u Hemingwayu, Dejan Matić u Imperiumu, Bomba u Plavoj kavi… a uz sve to još i više ili manje uhodani glazbeni programi klubova, klubića i kafića.

Cijepljenje kod male djece, Osnove programiranja i Tečaj samoobrane – sve su to područja u kojima u subotu možete naučiti nešto novo, ali na različitim mjestima i u različitim terminima. Čak možete i započeti karijeru igrača američkog nogometa ako se pokažete i dokažete na Seawolves tryoutu.

Ništa manje raznolika nije ni subotnja večer - u Hrvatskom narodnom kazalištu igra Preobrazba, u Info zoni se prikazuju dokumentaristički rock filmovi sa ovogodišnjeg DORF festivala, a velikoj dvorani SC Gripe je Fight night.

Među petnaestak glazbenih ponuda su Letu Štuke u O'Hari, St!llnes u Quasimodu, TBF u hvarskom Pink Champagne te Torcidin rođendanski party u Jungli.

Slavljenički će započeti i nedjeljni gradski derbi, nakon što Torcidin korteo sa Pjace dođe do stadiona u Parku mladeži. Da se šaroliki vikend dotakne i mode pobrinut će se sedmo izdanje Modnog Alter Ega kojeg će u nedjelju ugostiti O'Hara.

Pripremite kišobrane i svakako još koji put bacite oko na kalendar - možda pronađete besplatnu ulaznicu ;)