Ordinary love

10_12_2006
Ordinary love

Čini se da opet kreće rubrika web/blog tjedna :) Ordinary love je velika zaljubljenica u film i glazbu. Na njenom blogu često možete naći odlične filmske recenzije, te različite glazbene preporuke. Ćakula s njom…

Čini se da opet kreće rubrika web/blog tjedna! Zasada će samo Tvojnetko pratiti blogove sa različitih blog servera i trudit se predstavit nam dobro i zabavno blog štivo. Ajde, ako i ne bude to baš svaki tjedan, neće bit problem ;)

Prva na redu je blogerica Ordinary love

Ordinary je mlada Splićanka koja živi i radi u Splitu. Velika je zaljubljenica u film i glazbu. Na njenom blogu često možete naći odlične filmske recenzije, te različite glazbene preporuke.

Ne mogu procijenit' je li moja opsjednutost instaliranjem glazbene podloge u ama baš sve životne situacije znak nekakvog nesuočavanja sa stvarnošću, ili pak straha od iste.


Još kao klinka, u jednoj od onih sleepwalking, daydreaming varijanti a koje bi redovito završile tako što bi se zabušila u nekog ni krivog ni dužnog prolaznika, imala sam tu neobjašnjivu potrebu da uz, recimo, situaciju susreta sa nekim klincem koji mi je u tom momentu bio centar svijeta, prilipetam neku glazbenu podlogu.


Naprimjer. Zamišljam da se srećem sa dotičnim, koji mi kaže da sam ljubav njegovog života, na koju je čekao otkad zna za sebe (Aha, mo'š mislit', u četrnajstoj godini ozbiljne meant-to-be ljubavi. i nemojte mi sad spominjat Romea i Juliju, pliiiz. Svi doobro znamo kako su oni završili.). Svuda oko nas pada lišće, snijeg ili one preumjetne pahuljice stiropora, kamera se polako udaljava sa prvim taktovima one limunadaste "Greatest Love of All" (Pa šta da sam slušala Whitney Houston?)...

Ordinary na jednostavan i zanimljiv način svakodnevno opisuje svoje događaje, a ako ste slučajno zaželjeli pogledati neki dobar film ili su vam dosadili vaši glazbeni cd-ovi skoknite do Ordinary sigurno ćete i vi naći nešto za sebe.



A da iza njenog bloga stoji jedna simpatična Splićanka, uvijek spremna za, kako ona to zove, kokodakanje, uvjerila sam se i sama iz sljedećeg intervjua…

Otkud ti taj nadimak Ordinary,ima neka posebna priča ili… ?
Pa, moglo bi se reći da ima. Kad sam otvarala blog i mozgala kako ga nazvati, na radiju je svirala pjesma Sade Adu – "No Ordinary Love". Pa je radio odlučio umjesto mene.
Koliko dugo blogaš i kako si opće otkrila blog?
Za blog sam saznala kad sam na Tportalu pročitala vijest o tome kako je Belle De Jour, londonska call-girl (ne znam posotji li uopće adekvatna riječ na hrvatskom za to) zahvaljujući blogu izdala knjigu i osvojila Guardian-ovu godišnju nagradu. Otišla sam na njen blog, pročitala, svidio mi se, zatim ukucala u google pojam "blog", došla do blog.hr-a i otvorila svoj. To je bilo baš negdje lani u ovo vrijeme.
Odakle ti inspiracija za postove?
Obično mi se po glavi roji mali milijun misli, ne znam, valjda je i drugima tako. Rijetko s nekim posebnim nadahnućem otvaram blog editor. Samo ga otvorim i počnem, pa gdje završim, dobro završim. Naravno, ima tu i "ušminkavanja".
Često se i osvrćeš na neke aktualne teme vezane za grad Split,pa da te pitam ono famozno pitanje o kojem svi zadnjih mjeseci pričaju. Što misliš o preuređenju Rive?
Ma, o tome sam jednom i pisala. Mislim da će Splićani, po običaju, kad se sve to završi, bit sretni i zadovoljni šta će opet imat promenadu za paradiranje. Svakog čuda tri dana dosta.
U real life-u koliko Ordinary ima godina, čime se bavi?
Godine još ne skrivam - 26. A posao je glupi administrativni, o tome rađe ne bih, a i dosadno je.
Ima li Ordinary neku svoju favorite web stranicu? Pratiš li splitski portal?
Da, pratim split.com.hr, mislim da je to jedina "normalna" stranica o Splitu i krnjim splitskim događanjima. A najdraža web-stranica... Pa zapela sam na blogu nekako, ali moram preporučiti www.boingboing.net, to mi je definitivno jedna od zanimljivijih.

razgovarala: tvojnetko