(o)PET pet studentica UMAS-a

24_01_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Nikolina Ćuk
(o)PET pet studentica UMAS-a

U programu Kluba Zona četvrtu godinu zaredom krajem siječnja izlažu studenti Umjetničke akademije u Splitu. Ove godine Mia Bogdan, Ida Bugarić, Nikolina Ćuk, Jasna Fantić i Antonela Stanić izložbu (o)PET otvorit će ususret Noći muzeja.

U programu Kluba Zona, u prostoru na Šperunu (Jerina 1) četvrtu godinu zaredom krajem siječnja izlažu studenti Umjetničke akademije u Splitu. Ove godine izložbu (o)PET otvorit će ususret Noći muzeja, u četvrtak, 25. siječnja, u 19 sati.

Do sredine veljače izloženi će biti radovi pet autorica koje su se u istom prostoru izložbom predstavile i prethodne dvije godine: Mia Bogdan, Ida Bugarić, Nikolina Ćuk, Jasna Fantić i Antonela Stanić.

- Autorice su se povezale kroz jezik apstrakcije. Njihovi motivi su ograničeni na jednostavne oblike koji putem asocijacija sugeriraju različite ideje i narative. Nemoguće je promatrati ove radove i ne sjetiti se Heraklita – njegova filozofija naglašavala je važnost promjene, jedinstva suprotnosti, ali i Logosa, odnosno Riječi. Riječ, kao i materija, nije uvijek ista, njen značaj mijenja se s kontekstom, s osobom koja ju izgovara, s onime kojemu je upućena – najavljuje izložbu kustosica Katarina Duplančić.

Mladim autoricama svojim izvedbama na gitari i ove će se godine pridružiti Goran Stefanović, kolega sa Odjela Glazbene umjetnosti Umjetničke akademije u Splitu.