Opet cirkus u Jude

26_04_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: ROOM 100 / Press
Opet cirkus u Jude

Dvadeset šesta po redu Cirkuska srijeda održava se 27. travnja u 21 h u splitskom klubu Judino drvo, a donosi dva kratkometražna filma o cirkuskoj umjetnosti. Besplatni su i ulaz i kokice.

Dvadeset šesta po redu Cirkuska srijeda održava se 27. travnja u 21 h u splitskom klubu Judino drvo, a donosi dva kratkometražna filma o cirkuskoj umjetnosti. 

Film The Forgotten Circus [2008., 23 min] rezultat je suradnje studenata londonskog Circus Spacea (Nacionalni centar za cirkusku umjetnost) i redaljice Shelly Love nastao tijekom redateljičinog programa Artist in Residence. The Forgotten Circus kombinacija je cirkusa, fizičkog kazališta i plesa i kreira nadrealni svijet cirkusa i snova...

The Butterfly Circus [2009, 20 min] ameriškog redatelja Joshua Weigela priča je o cirkuskoj trupi koja putuje devastiranim krajolicima Amerike za vrijeme Velike depresije... U filmu glume Doug Jones (Panov labirint, Hellboy...), Eduardo Verastegui (Bella), Nick Vujicic...

Kao i svake Cirkuske srijede, besplatni su i ulaz i kokice. Prati događanje i na Facebooku.

Projekt je ostvaren u suradnji ROOM 100 (Pozitivna sila) i Male performerske scene - CIC i uz podršku Judinog drva i Festivala mediteranskog filma Split.