Diskusija: Kamo ide Dom mladih?

12_11_2020  |  Autor: I.Z.
Diskusija: Kamo ide Dom mladih?

Kako će Dom mladih funkcionirati u budućnosti? Hoće li više udruga moći koristiti prostore zgrade i prema kojim kriterijima? Može li Dom mladih skinuti stigmu zapuštene zgrade?

Na klubzona.net otvorene su prijave za sudjelovanje u javnoj diskusiji o sadašnjosti i budućnosti zgrade Doma mladih. Online diskusija "Kamo ide Dom mladih?" održat će se u četvrtak, 19. studenog, u 18 sati na platformi Zoom i otvorena je za sve zainteresirane.

- Kako će Dom mladih funkcionirati u budućnosti? Hoće li više udruga moći koristiti prostore zgrade i prema kojim kriterijima? Može li Dom mladih skinuti stigmu zapuštene zgrade? Što se promijenilo nakon dvije godine provedbe projekta Gradimo Dom zajedno? To su tek neka od pitanja koja su se nametnula iz zaključaka diskusija koje su se održale u prethodnih godinu dana i u kojima su sudjelovali gradski vijećnici, predstavnici studentskih zborova i savjeta mladih, predstavnici medija, predstavnici udruga te drugi zainteresirani građani. Posljednja u nizu diskusija u organizaciji Info zone otvorit će prostor za doprinos definiranju kriterija korištenja prostora zgrade Doma mladih i razvoju modela upravljanja zgradom - najavljuje Goran Biličić iz Info zone, napominjući da aktivnost organiziraju kao suradnici Platforme Doma mladih, u sklopu projekta "Gradimo Dom zajedno" koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.