Olimpijska dizajnerska početnica

15_02_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Dizajnerska početnica
Olimpijska dizajnerska početnica

Nova Dizajnerska početnica za osnovnoškolce pod nazivom Pikto olimpijada održat će se u subotu 23. veljače na lokaciji Umjetničke akademije. Polaznici i polaznice će dobiti priliku dizajnirati set piktograma za olimpijske sportove. Radionice su besplatne, a broj sudionika je ograničen.

Nova Dizajnerska početnica pod nazivom Pikto olimpijada
održat će se u subotu 23. veljače 2019. na lokaciji Umjetničke akademije, Zagrebačka 3.

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

Na ovoj radionici, inspiriranoj predstojećim Olimpijskim igrama u Tokyju 2020., polaznici i polaznice će dobiti priliku dizajnirati set piktograma za olimpijske sportove. Pritom će se upoznati s poviješću piktograma, ali i naučiti kako ih primijetiti i tumačiti u svakodnevnom životu.

Termin: subota, 23. veljače od 10:00 do 12:00 sati
Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split.
Uzrast polaznika: osnovnoškolski (5.—8. razred).
Prijave i kontakt: [email protected].
Rok za prijave: petak, 22. veljače 2019. u 17:00 sati.
Voditeljica radionice: Eleonora Matijašević

Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo. Radionice su besplatne, a broj sudionika je ograničen.

Više informaacija na Facebook stranici Dizajnerske početnice u Splitu.