Okus doma kuha se u Splitu!

14_10_2015 / 09:39h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: okus-doma.hr
Okus doma kuha se u Splitu!

U Splitu će se u petak održati gastronomsko-kulturološki show Okus doma koji će, zahvaljujući kulinarskim umijećima azilanata u Hrvatskoj, u klub Ghetto donijeti okuse i mirise kuhinja iz različitih krajeva svijeta.

Gastronomsko-kulturološki show Okus doma održat će se u petak, 16. listopada te će, zahvaljujući kulinarskim umijećima azilanata u Hrvatskoj, u klub Ghetto od 17 sati donijeti okuse i mirise kuhinja iz različitih krajeva svijeta.

Azilantima u Hrvatskoj u pripremi jela pomagat će korisnici Centra za beskućnike udruge MoSt, a kuhinju je besplatno ustupio Savez kuhara mediteranskih i europskih regija. Uz degustaciju hrane, kroz druženje i razgovore s azilantima te fotografije i video materijale, dočarat će se kultura i običaji zemalja iz kojih dolaze azilanti te njihova potraga za boljim životom. Također, predstavit će se prigodna kuharica u kojoj su uz tajne kulinarskih specijaliteta prezentirane i životne priče azilanata.

>> Prati aktivnosti Info zone na infozona.hr/program
>> Podrži crowdfunding kampanju za otvaranje cateringa

Okus doma pokrenut je kroz program Azila i integracije izbjeglica i program Mirovnih studija Centra za mirovne studije koji u suradnji s Fade In-om, pod sloganom - Prihvatili smo hranu, zašto ne bismo i ljude - provodi kampanja koja za cilj ima ukidanje predrasuda i prepreka integraciji izbjeglica koje žive u Hrvatskoj. Gostovanje Okusa doma u Splitu dio je crowdfunding kampanje kojom se prikupljaju sredstva za otvaranje cateringa u Zagrebu. Info zona i udruga MoSt ugostile su Centar za mirovne studije povodom Svjetskog dana hrane želeći podsjetiti na važnost hrane koje u svijetu još uvijek nema dovoljno, ali i prenijeti afirmativnu poruku tolerancije i prihvaćanja različitosti.