Okupila se neobična obitelj

11_09_2020  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Okupila se neobična obitelj

Za one koji su propustili prvi dan, a zanima ih svijet suvremenog cirkusa i akrobatske vještine ove obitelji čudaka, festivalski tim je pripremio bogat sadržaj sljedeća tri dana.

Sinoć  je na platou ispred Doma mladih otvoren Festival neobičnih obitelji s predstavom Instable koju je izveo Nicholas Fraiseau, a režirao Christophe Huysman. Mali, ali ponosni prvi festival suvremenog cirkusa u Splitu krenuo je rasprodavši sva sjedeća mjesta za predstavu i izmamivši osmjehe na licima publike netipičnom kombinacijom cirkuske discipline, kineske motke i akrobatike na raspadajućoj pozornici. Kreativnu i zahtjevnu točku impresivnijom je učinio i vjetar kao dodatni element na nestabilnoj pozornici.

Za one koji su propustili prvi dan, a zanima ih svijet suvremenog cirkusa i akrobatske vještine ove obitelji čudaka, festivalski tim je pripremio bogat sadržaj sljedeća tri dana. Za početak, u petak, drugi dan festivala, pripremili su kavu s umjetnikom Nicholasom Fraiseauom u 10 sati u festivalskom uredu u Domu mladih, zatim Pitch Session s kratkim prezentacijama hrvatskih cirkuskih umjetnika u Beton Kinu Doma mladih u 11 sati i tribinu na temu položaja cirkuskih umjetnika u kulturnim politikama Cirkus na margini u suradnji sa zagrebačkom Cirkoramom.

U 18 sati počinje dječji program uz film Ernest i Celestine u Beton Kinu koji će djeci prikazati život cirkuskih umjetnika na zanimljiv i zabavan način. Ipak, najvažnija je predstava Bubble španjolskog kolektiva El lado oscuro de las Flores koja večeras počinje u 21:30 u Amfiteatru Doma mladih. Ovom predstavom istražuju se odnosi u cirkuskoj umjetnosti kao zajednici u obliku okršaja dvaju akrobata, fizičkog i psihičkog. Sve informacije o predstavi, kupnji ulaznica i programu ostalih dana mogu se naći na web stranici festivala.