Što nam nudi Garancija za mlade?

26_11_2014 / 21:28h  |  Autor: I. Z.
Što nam nudi Garancija za mlade?

Na okruglom stolu u Info zoni razgovarat će se o procesu implementacije Garancije za mlade u Hrvatskoj te o mogućnostima koje nudi mladima, ali i poslodavcima. Gost će biti član Savjeta za izradu Plana implementacije Garancije za mlade.

Na okruglom stolu Što nam nudi Garancija za mlade?, koji će se održati u utorak, 2. prosinca u 14.30 u Info zoni, razgovarat će se o procesu implementacije Garancije za mlade u Hrvatskoj te o mogućnostima koje nudi mladima, ali i poslodavcima.

Gost će biti Nikola Buković, predstavnik Mreže mladih Hrvatske u Savjetu za izradu Plana implementacije Garancije za mlade pri Ministarstvu rada i mirovinskog sustava. Svoja iskustva i očekivanja bit će slobodni iznijeti i mladi, kao i predstavnici organizacija civilnoga društva i institucija navedenih u Planu čije je uključivanje nužno za maksimalno iskorištavanje dostupne financijske potpore i kvalitetnu provedbu Garancije.

>> Prati nove najave događanja na infozona.hr/program

Garancija za mlade instrument je Europske unije u rješavanju problema nezaposlenosti mladih. On mladima, između ostalog, jamči posao, doškolovanje ili drugi oblik edukacije u roku od četiri mjeseca nakon izlaska iz sustava obrazovanja. Europski socijalni fond nadležan je da s oko 10 milijardi eura u razdoblju od 2014. do 2020. godine, pomogne zemljama EU-a u provođenju Garancija za mlade.