Odkvizana šesta sezona Kvizanja!

16_05_2016  |  Autor: G. B.  |  Foto: Roko Britvić
Odkvizana šesta sezona Kvizanja!

Veliko finale šeste sezone održalo se prošle srijede kada se provjeravalo opće znanje a pobjedu je odnijela ekipa Hotel Transilvanija 2. Izgledno je da će od iduće sezone Kvizanje biti u potpuno drugačijem formatu...

Kvizanje u Zoni premijerno izdanje imalo je 2011. godine, a veliko finale šeste sezone održalo se prošle srijede kada se provjeravalo opće znanje. Rezervirano mjesto imali su pobjednici prethodnih šest kola i to pravo iskoristile su četiri ekipe, a još četiri ekipe odlučile su se na borbu s najboljima. Pobjedu je odnijela ekipa Hotel Transilvanija 2.

Ivan i Blanka Čović najviše znanja pokazali su i u siječanjskom filmskom kvizu, a zanimljivo je da im je u završnom obračunu konkurirala ekipa travanjskog filmskog kviza. Istina, Usne Brigitte Bardot ovog puta predstavljao je samo Jadran Matković jer mu je partner Jure Trutanić u posljednji trenutak otkazao sudjelovanje.

Ovo je prva sezona Kvizanja u kojoj je svako kolo bilo tematski određeno. Prvo kolo tako se održalo nekoliko dana prije parlamentarnih izbora i za temu je imalo - parlamentarne izbore. Najviše znanja pokazala su Tri mušketira u sastavu Marin Biloš i Boris Delipetar. Drugo kolo za temu je imalo seks i drogu jer se održavalo u Mjesecu borbe protiv ovisnosti i nekoliko dana nakon Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a. Ekipa Sexstazy, u sastavu Davor Bobanac i Jelena Baleta, otišli su tada kući punih ruku i kao pobjednici. Treće kolo uslijedilo je nakon gomile blagdanskih filmova i tradicionalno pogledanih repriza pa su pitanja bila iz područja filmske umjetnosti. Tada smo za pobjednike imali ovogodišnje pobjednike sezone. Na traženje natjecatelja temu smo ponovili i u šestom kolu kada je najviše znanja pokazala ekipa Usne Brigitte Bardot. U prethodnoj sezoni ukupno je 87 ljudi poželjelo zaigrati na Kvizanju, no samo u četvrtom kolu nismo uspjeli primiti sve prijavljene. Nekoliko dana prije 105. rođendana Hajduka, tema je bio upravo najtrofejniji hrvatski klub. Pobjeda je pripala ekipi Svoboda Praha, a Marin Burić i Duje Lemo osim nagrade dobili su i mjesto na stranicama Slobodne Dalmacije. Ivan Radun i Roko Biluš ostat će upisani kao glazbeni znalci koju su s ekipom Mad Marx odnijeli pobjedu u petom kolu kada se vrednovalo znanje o glazbenim legendama.

Kao i prethodnih pet sezona, koncept kviza ostao je nepromijenjen. Ekipe su u prvom krugu odgovarale na 20 pitanja s ponuđenim odgovorima te su dvije ekipe s najviše točnih odgovora ulazile u drugi krug u kojem je do titule pobjednika vodio set od deset pitanja bez ponuđenih odgovora. Ipak, izgledno je da će od iduće sezone Kvizanje biti u potpuno drugačijem formatu. Imate li ideju ili prijedlog kako bi Kvizanje trebalo izgledati ili ste sigurni kako ne bi trebalo izgledati - pišite nam na infozona.hr/ideja.