Od sada je tu Prika da posluša tvoje misli i brige!

10_06_2024 / 11:57h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Od sada je tu Prika da posluša tvoje misli i brige!

Besplatno savjetovanje.

Od ponedjeljka je na portalu infozona.hr dostupna usluga pod nazivom Prika. Mladi putem online obrasca mogu besplatno i anonimno podijeliti svoje misli i brige te će povratno dobiti informacije i smjernice za nošenje s poteškoćama koje doživljavaju.

- Mladi koji se osjećaju potišteno ili pod stresom ili ih opterećuju neugodne emocije i problemi s kojima se sve teže nose, mogu nam se obratiti putem online obrasca dostupnog na infozona.hr/prika. Stručna osoba dat će im provjeren i precizan odgovor, moći će postaviti i dodatna pitanja, no ova usluga neće biti zamjena za psihoterapiju ni susrete sa stručnjakom mentalnog zdravlja - objašnjava mag. paed. Andrea Ratković Kozomara, edukantica Geštalt psihoterapije i volonterka Info zone angažirana na ovom projektu.

Usluga je pilot projekt Info zone i Društva psihologa Splitsko-dalmatinske županije te će na projektu volontirati i članovi i članice Društva. Osmišljavanjem i relizacijom logotipa, svoj volonterski doprinos dao je i Venci Wang, student Dizajna vizualnih komunikacija pri Umjetničkoj akademiji u Splitu.