Klub Zona u travnju: Od popravaka bicikli do izložbe učeničkih radova

30_03_2023 / 00:00h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Klub Zona u travnju: Od popravaka bicikli do izložbe učeničkih radova

Do kraja mjeseca održat će se i niz besplatnih tematskih druženja i edukacija te otvoriti još jedna izložba.

Info zona je sa suradnicima pripremila raznolik travanjski program događanja u Klubu Zona. U prvim proljetnim danima očekuje se povećan interes za usluge Biciklopopravljaonice. Do kraja mjeseca održat će se i niz besplatnih tematskih druženja i edukacija te otvoriti još jedna izložba.

- Klub Zona je jedino mjesto u Splitu u kojem zainteresirani mogu naučiti kako popraviti svoj bicikl ili iskoristiti veliki izbor alata te unaprijediti svoje znanje i na taj način pomoći drugima popraviti bicikl. Prvo proljetno izdanje Biciklopopravljaonice je 3. travnja. Za popravke je obavezna rezervacija mjesta na klubzona.net, a volonteri su dobrodošli i bez prethodne najave - podsjeća Sara Žižić, voditeljica programa Kluba Zona.

Na početku mjeseca održava se i Sajam razmjene korištenih predmeta i ciklus kratkih eko filmova Zavrti film u glavi. U travnju će se održati i posljednje dvije radionice u ciklusu Mala škola mentalnog zdravlja te posljednje dvije Književne čajanke. Svaki vikend u Zoni počinje Kreativnim petkom i druženjem uz kreativni zadatak, a nastavlja se subotnjim Šahovskim popodnevom od 18 sati te uz Večer društvenih igara od 20 sati do ponoći.

- Interes zaljubljenika u anime toliki je da će se druženja Anime zona od travnja održavati dva puta mjesečno. Nakon uspješnog prvog izdanja sajma vintage odjeće i rukotvorina u ožujku, u travnju dolaze novi izlagači. Na kraju mjeseca učenici Škole likovnih umjetnosti Split otvorit će izložbu ilustracija posvećenih ženama u znanosti i umjetnosti - najavljuje voditeljica programa Kluba Zona.

Događanje Želim pričati o… pružit će priliku za poslušati ili podijeliti iskustva, informacije i preporuke o studiranju i školovanju u inozemstvu. Na travanjskoj Kavi sa Savjetom mladih razgovarat će se o uzrocima slabog interesa mladih za to savjetodavno tijelo gradskog vijeća.

Više informacija o programu Kluba Zona i rezervacije za pojedina događanja dostupne su na klubzona.net.