Obrazovanje - temelj integracije

08_06_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Obrazovanje - temelj integracije

U utorak se u Gradskoj knjižnici Marka Marulića održava konferencija Mogućnosti obrazovanja u procesu integracije i inkluzije djece i mladih čiji je cilj doprinijeti jačanju kapaciteta stručnih kadrova u školama za rad s djecom koja prolaze kroz proces integracije.

U utorak se u Gradskoj knjižnici Marka Marulića održava konferencija Mogućnosti obrazovanja u procesu integracije i inkluzije djece i mladih čiji je cilj doprinijeti jačanju kapaciteta stručnih kadrova u školama za rad s djecom koja prolaze kroz proces integracije.

Teme o kojima će govoriti stručnjaci i stručnjakinje na području rada s djecom i mladima su modeli podrške djeci u riziku od isključenosti, iskustva u procesu integracije izbjeglica, dosadašnja praksa i rad s učenicima s teškoćama u redovnom obrazovanju. Svoja će iskustva prezentirati volonterke uključene u proces integracije izbjeglica u Splitu.

Također, predstavit će se i internet portal www.irh.hr koji će služiti kao platforma za informiranje svih dionika uključenih u procese integracije te kao mjesto razmjene iskustva i saznanja na lokalnoj razini.

Svi zainteresirani se pozivju da svoje sudjelovanje potvrde putem linka 

Konferenciju organizira Udruga Mi u suradnji sa Savjetom mladih Grada Splita u sklopu projekta Creating welcoming communities, čiji je temeljni cilj doprinijeti stvaranju uvjeta za kvalitetnu integraciju izbjeglica u lokalnu zajednicu.