Oboji svijet tolerancijom

12_09_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: fso.hr
Oboji svijet tolerancijom

Forum za slobodu odgoja poziva učenike i učenice osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj da sudjeluju u Natječaju Oboji svijet! Rok za prijavu je 28. listopada.

Forum za slobodu odgoja poziva učenike i učenice osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj da sudjeluju u Natječaju Oboji svijet!

Natječaj se organizira u svrhu promoviranja tolerancije, nenasilja, mirnog rješavanja sukoba uz poticanje kreativnosti i inovativnosti učenica i učenika. Mogu se prijaviti radovi u kategoriji fotografije, stripa, plakata, priče, pjesme, video uratka te ostalih načina kreativnog izražavanja.

Video uradak može se prijaviti kao grupni rad, a broj učenica i učenika koji sudjeluju u njegovoj izradi nije ograničen. Trajanje video uratka je do 5 minuta. Uz njega je potrebno navesti likove i glumce, filmsku ekipu, glazbu i kratak opis radnje. Fotografija, strip i plakat mogu se prijaviti i kao grupni i kao individualni rad.

Na Natječaj se mogu poslati maksimalno tri rada a moguće je slati radove i koju su sudjelovali u nekim drugim natječajima. Učenici i učenice osnovne škole moraju uz rad navesti i ime mentora, odnosno mentorice, dok to za srednjoškolce i srednjoškolke nije obavezno.

Prijave će ocijenjivati Komisija sastavljena od odgojno-obrazovnih stručnjaka i volontera Foruma za slobodu odgoja. Nagrade će biti dodijeljene na priredbi povodom Međunarodnog dana tolerancije 16. studenog 2016. godine. Svi učenici koji sudjeluju u Natječaju će dobiti Zahvalnicu za sudjelovanje, a mentori Potvrde o sudjelovanju. 

Rok za prijavu: 28. listopada.


Dodatne informacije i prijavni obrazac na fso.hr.